Sniego sandėliavimo aikštelės liko pustuštės

Sniego sandėliavimo aikštelės šiemet visą žiemą prabuvo pustuštės. Į jas nedidelis sniego kiekis buvo atvežtas tik iš viešųjų miesto vietų. Privačios įmonės tokios paslaugos neužsakinėjo.

Klaipėdos savivaldybė yra numačiusi tris vietas, kur gali būti žiemą sandėliuojamas sniegas. Tam skirtos aikštelės yra Žardupės, Medelyno ir Pievų gatvėse.

Pirmosiose sniegas gali būti sandėliuojamas ne tik iš viešųjų erdvių, bet ir privačių teritorijų. Trečioji dabar skirta tik miesto poreikiams.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, neleisti čia vežti sniego iš privačių teritorijų apsispręsta, kai prieš pora metų tą dariusios transporto priemonės suniokojo medžius.

„Atnaujinus Šiaurės prospektą, tapo sudėtinga įvažiuoti į šią aikštelę. Dėl to ir buvo apribotas sniego vežimas į ją“, – teigė L.Dūda.

Direktorius teigė, šiųmetį žiema priešingai nei praėjusi nebuvo labai snieginga, tad ir aikštelės pustuštės. Iš senamiesčio sniegas buvo vežamas tik vieną kartą. Ši paslauga atsiėjo apie 10 tūkst. litų.

Dažniau sniegas buvo vežamas iš miesto aikščių prieš minėjimus ir šventes. Skaičiuojama, kad šiemet į aikšteles buvo išvežta apie 2 tūkst. kubinių metrų sniego. Specialistų teigimu, ankstesniais metais jo buvo iš miesto išvežama ir keliolika tūkstančių kubinių metrų.

„Sugalvodavome išvežti, o sniegas imdavo ir iš tirpdavo. Orai padėjo sutaupyti. Vežti sniego nebuvo didelio poreikio“, – tvirtino L.Dūda.

Pasak direktoriaus, šiemet galimybe sandėliuoti sniegą savivaldybės aikštelės domėjosi ir kelios privačios įmonės, tačiau paslauga nepasinaudojo. Leidimų tokiems darbams nebuvo išduota.

Už sniego iš privačių teritorijų sandėliavimą mokestis neimamas. Tačiau tam reikia gauti savivaldybės leidimą.

„Svarbiausia, kad ištirpus sniegui, būtų sutvarkyta aikštelė, nes juo atvežama ir šiukšlių. Jei vienas vežėjas naudojasi aikštele, tai gali pasakyti, kad susitvarkytų, be, jei keli, tada sudėtinga įrodyti, kieno tos šiukšlės. Tenka tvarkyti pačiai savivaldybei“, – pasakojo direktorius.


Šiame straipsnyje: sniego aikštelėssniegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
As dar rudeni sakiau, kad nera tikslo to sniego nei valyti, nei tuo labiau vezti. Vistiek pavasari istirps.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių