„Snaigės“ žygyje rekordinis dalyvių skaičius

Bemaž 1,5 tūkst. dalyvių sutraukė Saulėtekio Aukštagirio miške vykęs slidinėjimo žygis, skirtas paminėti Pasaulinei sniego dienai.

Šimtai žmonių su slidėmis atvyko pasiryžę įveikti miške pažymėtas trasas. Kiekvienas galėjo pasirinkti sau tinkamą ruožą: 4, 8, 12 ar 16 km ilgio. Tie kurie į renginį atvyko be slidžių, organizatorių buvo aprūpinti šiaurietiško ėjimo lazdomis. Iš viso buvo išdalintas 40 porų lazdų.

„Šiemet tikrai rekordinis dalyvių skaičius. Dar visų nesame suskaičiavę, bet jau yra 1300. Žmonės vis lenda ir lenda iš miško. Ir arbatos visiems pritrūkome, ir medaliukų, bet vis vien džiaugiamės, kad tokie aktyvūs piliečiai“, - portalui diena.lt teigė Vilniaus keliautojų klubo pirmininkas Algimantas Jucevičius.

Be paties žygio, susirinkusiųjų laukė įvairios pramogos, linksmi žaidimai. Vyriausiam šios dienos renginio dalyviui buvo 83 metai, o jauniausiajam – vos 4-eri. Abu dalyviai ryžtingai įveikė 4 kilometrų trasą.

„Mūsų tikslas ne rungtynės, o padaryti taip, kad žmonės kuo ilgiau pabūtų gryname ore. Tad pirmųjų vietų čia nėra, o dovanėles, kad ir nedideles – gaus visi“, - pastebėjo A.Jucevičius.

Ateinantį sekmadienį sostinės Keliautojų klubas kviečia visus atvykti į žygį, kuris prasidės prie Verkių rūmų. Registracija į jį vyks nuo 11 valandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidas

Vaidas portretas
Laukėm ir sulaukėm. Tik ar paskutiniams dar sniego vėzėj buvo?

m

m portretas
Kodėl apie Vilnių, o kur Kauno žygiai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių