Smurtas prieš gyvūnus: katei išdegino akį ir suluošino kojas (papildyta)

„Kai parėjusi iš darbo radau prie namo išdeginta akimi ir suluošintomis užpakalinėmis galūnėmis savo šešerių metų katę, nuo reginio užėmė kvapą... Atsipeikėjusi nuvežiau kenčiantį sužalotą gyvūną į veterinarijos gydyklą, kur net ir daug mačiusi veterinarijos gydytoja Henrieta Romanova susiėmė už galvos... Gydytoja sakė padarysianti viską, kad baisius skausmus kenčiantis gyvūnas liktų gyventi“, – prisiminė neseną įvykį kaunietė Vida Bernackienė.

Moteris prisipažino mačiusi, kaip ryte jos katytė iššoko pro neapdairiai paliktą pravirą balkoną laukan. Tą lemtingą dieną katė namo negrįžo... Vida įsitikinusi, kad šitaip kankinti gyvūną galėjo tik paaugliai, matantys per kraštus besiliejantį žiaurumą televizorių ir kompiuterių ekranuose bei realiame gyvenime.

Apie gyvūnų kankintojų sadizmą byloja veterinarijos gydytojos:  „Aš galiu tik spėlioti apie egzekucijos būdus, tačiau man atrodo, kad katytė pateko į specialiai katėms paspęstus spąstus. Manau, kad tai buvo kažkokių vielų raizgalynė, iš kurių mėgindamas ištrūkti gyvūnas nusmaukė nuo galūnių odą. Matyt, tuo metu egzekutoriai užklupo besiblaškančią spąstuose katę ir dar padidino jos kančias, greičiausiai degančia cigarete badydami gyvūno snukutį ir akį", – samprotavo H.Romanova.

Ieško liudininkų

Šiuo metu daug kančios patyrusi katytė Kicė sveiksta, nes yra labai mylima – ją kasdien gydykloje lanko visa šeima ir net kartu gyvenantis šuo, kuris laižo katytės žaizdas. "Jei būčiau policininkas, sadistams, kankinusiems gyvūną, skirčiau pačią aukščiausią bausmę, kurią numato Gyvūnų globos įstatymas“, – tvirtino jautrumu nelaimės ištiktiems pacientams garsėjanti  H.Romanova.

Sužalotos, likusios be akies katytės šeimininkė tikisi, kad gal kas nors, matęs tą egzekuciją, praneš jai apie tai. „Aš nelikčiau skolinga už tokią informaciją, nes noriu pažvelgti į tų egzekutorių akis“, – sakė V.Bernackienė.

Suspardė negyvai

Tačiau ne vien paaugliai garsėja žiaurumu – nuo jų neatsilieka ir suaugusieji. Štai kaunietis Liudas Legota savo sodo namelyje negyvai suspardė kaimynės Irenos Vlasenkienės katę. Apie baisias spyrių pasekmes liudija patologinio anatominio tyrimo aktas.

Egzekucijos garsus girdėjo ir matė išsviestą į kiemą lyg skudurą sumaitotą gyvūną Irenos kaimynė Danguolė. Beje, nukankinta katė prieš egzekuciją maitino savo dviejų savaičių mažylius.

Sukrėstos šio kaimyno žvėriško poelgio, moterys parašė pareiškimą Panemunės policijos komisariatui. Aušra Kalvaitytė, tirianti šį pareiškimą, negali pasakyti, kaip bus nubaustas L.Legota, tačiau išvardijo galimas bausmes: viešieji darbai, piniginė bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienų metų.

Atlikusi tyrimą, A.Kalvaitytė perduos tyrimo medžiagą prokuratūrai, kuri darys išvadas, kokią bausmę siūlyti. Reikalui esant, ši byla keliaus į teismą.


Šiame straipsnyje: pipiras

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių