Smiltynės kurhauze – keturių žvaigždučių viešbutis

Smiltynės kurhauzo atgimimo link žengtas dar vienas žingsnis. Miesto tarybos Teritorijų planavimo komitetas pritarė jo sklypo detaliojo plano koncepcijai.

Pasak plano rengėjų, numatoma, ne tik restauruoti Smiltynės kurhauzą, bet ir transformatorinę bei katilinę, pritaikant jas viešbučiui. Vietoje katilinės planuojama įrengti apartamentus.

Pabrėžiama, kad viskas derinama prie pagrindinio pastato – Smiltynės kurhauzo ir kitų XX amžiaus pražios Smiltynės vilų stilistikos.

Rengėjų teigimu, viešbutis bus atkurtas toks, koks buvo anksčiau. Jei bus panaudojamos pastogės, jame turėtų būti 50 kambarių. Žadama atkurti ir teniso kortus, kurie taip pat yra buvę anksčiau. Bus įrengta ir nedidelė konferencijų salė.

Numatoma, kad viešbutis atgimusiame Smiltynės kurhauze turės keturias žvaigždutes.

Prie viešbučio planuojama įrengti 26 vietų automobilių stovėjimo aikštelę. Bus paliktas servitutas, kur ateityje prireikus bus galima išplėsti komunikacijas.

Kadangi esama transformatorinė neatitinka reikalavimų, numatoma statyti naują. Ją žadama prijungti prie rekonstruojamos esamos katilinės. Fasadų apdaila bus derinama prie viso komplekso.

Planuojamas objektų šildymas geoterminis.

Detalusis planas rengiamas jau dvejus metus.

Smiltynės kurhauzas priklauso kauniečiams. Su jais buvo susisiekę buvę pastato savininkai, kurie gyvena Vokietijoje. Jie džiaugiasi, kad Smiltynės kurhauzas bus rekonstruojamas.

„Sklypas gražus, didelis. Judėkite pirmyn, kad greičiau būtų matomi rezultatai“, – tvirtino miesto tarybos Teritorijų planavimo komiteto pirmininkė Ramunė Staševičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bergmenas

Bergmenas portretas
Sunku patikėti. Panašu į fantazijas.Gal savininkams grėsė bauda už nepriežiūrą, tai atsipirko "plano koncepcija".

Skaistė

Skaistė portretas
Šaunu, kad jį atgaivins :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių