ŠMC – pažintis su Afrikos fotografija

Šiuolaikinio meno centre eksponuojama Bamoko bienalės kolekcija yra pirmas išsamus Afrikos šiuolaikinės fotografijos pristatymas Lietuvoje.

Afrikos fotografijos bienalė rengiama Malio Respublikos sostinėje Bamake, turinčioje senas fotografijos tradicijas. Nuo 1994-ųjų vykstantis renginys populiarėja meno pasaulyje ir pritraukia vis daugiau žiūrovų, specialiai dėl jo atvykstančių į Malį.

„Mes tiesioginių ryšių su Afrikos meno institucijomis kol kas nesam turėję. Tai tikrai mums yra kol kas nežinomas žemynas. Ir štai tarpininkaujant Prancūzų kultūros institutui ir apskritai prancūzams, kurie su Afrika turi daug istorinių ryšių, turėjom galimybę atsivežti tokią parodą“, – teigė Šiuolaikinio meno centro atstovė Renata Dubinskaitė.

Parodoje Vilniaus Šiuolaikinio meno centre – per du šimtus fotografijų, kuriose nagrinėjama sienų tema: pabėgėliai, sugriautos šalys, socialinės atskirtys, kai viename upės krante gyvena turtingieji, kitame – skurstantys. Fotografijose – ir dėl genčių prietarų atstumti albinosai, ir milijardo Afrikos žemyno gyventojų svajos, stebint išplaukiančius laivus, skiriančius juos nuo tolimų, išsvajotų kraštų.

Parodoje dominuoja dokumentinė fotografija, tačiau, pasak menotyrininkų, ji įdomi, nes sukurta pačių afrikiečių ir skiriasi nuo atvykėlių žvilgsnio į šį žemyną. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Z I N A S tinkle

Z I N A S  tinkle portretas
TAI TIKRAI ĮDOMI PAŽINTINĖ FOTOGRAFIJŲ PARODA, PARODŽIUSI DAUGYBĖS AUTORIŲ FOTOKŪRINIUS. Bet gerb. M.Petruliene, žodis "pristatyti" Dab. lietuvių kalbos žodyne turi daug kitų, pirmenybinių reikšmių ir Jūsų tekste netinkamai pavartotas. (Dar valstybinė kalba naikinama ir skurdinama su besaikiu graikiško PROBLEMA žodžio malimu visoje žiniasklaidoje. Nemalkite miltų. Skaitykite žodynus. ). Šios parodos meninė vertė abejotina : atmetus gailestį Afrikos žmonėms, reikėtų atidėti atsargon ir nerodyti bent penktadalio parodytų vaizdų. Fotografuoju jau per 60 metų. Pagarbiai Z I N A S (tinklaveikos slapyvardis ).
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių