ŠMC bus galima pabendrauti su Vilniaus tapybos trienalės kūrėjais

Šiuolaikinio meno centras(ŠMC) šeštadienį kviečia į ekskursiją po parodą su 14-osios Vilniaus tapybos trienalės menininkais ir kuratoriais.

Šeštadienį 16 val. Šiuolaikinio meno centre bus galima pabendrauti su ką tik atsidariusios 14-osios Vilniaus tapybos trienalės menininkais ir kuratoriais.

Ekskursijos pradžioje Amsterdame gyvenantis Indijos menininkas Praneet Soi papasakos apie specialiai ŠMC erdvėms sukurtą naują sieninės tapybos darbą. Savo kūriniuose menininkas skolinasi motyvus iš nuolat kaupiamo asmeninio spaudos archyvo. Tiesiai ant antrojo aukšto ŠMC sienos nutapyti iškreipti masinės žiniasklaidos vaizdiniai – tai daugybę asociacijų keliantis menininko komentaras politizuoto pasaulio atžvilgiu.

Parodos kuratorius Evaldas Stankevičius ir jam talkinę kuratoriai Andres Kreuger bei Magda Kardasz papasakos apie menininkų atranką, pakomentuos kūrinius ir pasidalins savo mintimis apie šiuolaikinės tapybos naujoves. Žiūrovai galės paklausinėti susitikime dalyvaujančių Lietuvos ir užsienio menininkų apie jų kūrybą ir konkrečius šioje parodoje eksponuojamus darbus. Susitikimas vyks lietuvių ir anglų kalbomis.

Į ekskursiją susirinkę žiūrovai parodoje galės lankytis nemokamai. Tokią galimybę turės ir kiti žiūrovai, atėję į parodą šeštadienio vakarą, kadangi Šiuolaikinio meno centras jau antrus metus įsijungia į renginio "Tebūnie naktis!" programą. Praeitais metais Vilniaus kultūros nakties metu japonų šiuolaikinio meno parodoje "Big in Japan" per vieną vakarą apsilankė rekordinis skaičius žiūrovų. Šį šeštadienį "Tebūnie naktis!" proga 14-oji Vilniaus tapybos trienalė veiks 14-22 val., o nuo 18 val. kviečiame parodą apžiūrėti nemokamai.

Kitos ekskursijos po parodą kartu su kuratoriumi vyks tris vasaros penktadienius: liepos 2 d., liepos 16 d. ir rugpjūčio 13 d. nuo 18 val.


Šiame straipsnyje: ŠMCšiuolaikinio meno centras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių