Slapta į teismą atvykęs A.Ūsas paprašė nušalinti teisėją (papildyta)

Pirmadienį Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas pagaliau atvertė privataus kaltinimo bylą, kurioje pedofilija įtariamas Andrius Ūsas iš esą jį apšmeižusio Drąsiaus Kedžio bando prisiteisti milijoną litų.

Pernai spalio 5 d. po dvigubos žmogžudystės Kaune dingęs D.Kedys teisme nepasirodė, tačiau slapta į jį atvežtas A.Ūsas surengė tikrą pasirodymą.

Uždarame teismo posėdyje pedofilija D.Kedžio apkaltintas A.Ūsas pirmiausia pareiškė nepasitenkinimą bylą nagrinėjančia teisėja Aldona Tumelionyte.

Pareiškęs, kad praėjusiame posėdyje žurnalistams pasakiusi, jog A.Ūsui dėl jam skirtos apsaugos yra sudėtinga lankytis teismo posėdžiuose, teisėja pareiškė savo šališkumą ir palaikymą D.Kedžiui, todėl ji turėtų nusišalinti nuo bylos nagrinėjimo.

„Man atrodo, kad teisėja yra prieš mane nusistačiusi“, - aiškino mažamečio asmens tvirkinimu ir seksualiniu prievartavimu įtariamas A.Ūsas.

Teisėjai A.Ūso argumentai nepasirodė rimti, todėl ji nenusišalino ir pareiškė bylą nagrinėsianti toliau.

Tai nepatiko A.Ūsui. Į svarbaus asmens vaidmenį, matyt, įsijautęs vyras pagrasino, jog nušalins visą teismą. Teisėjai teko priminti, jog A.Ūsas nėra Seimo narys ir negali pasirinkti jo bylą nagrinėjančio teisėjo.

Nepavykus nušalinti teisėjos, A.Ūsas pateikė dar vieną prašymą - pareikalavo, kad byla būtų perduota nagrinėti valstybinio kaltinimo tvarka. Iki šiol A.Ūso skundas buvo nagrinėjamas privataus kaltinimo tvarka.

Vienintelis įtariamasis pedofilijos byloje, yra visiškai įsitikinęs savo nekaltumu ir, pasak jo, tai žino bylą tiriantys prokurorai.

Ar šį A.Ūso prašymas bus patenkintas teismas paskelbs sausio 28 d.

Jei prašymas bus patenkintas, pasak Vilniaus 3-ojo teismo atstovės Rūtos Trimailovienės, valstybinį kaltinimą byloje palaikys prokuroras, o A.Ūsui būtų suteiktas nukentėjusiojo statusas.

Mėnesio pabaigoje Vilniaus apygardos prokuratūra žada priimti sprendimą ir garsiojoje pedofilijos byloje. Nors prokurorai dar neatskleidžia, koks jis bus, tačiau leidžia suprasti, jog byla bus nutraukta. Esą nužudyto teisėjo Jono Furmanavičiaus vaidmuo pedofilijos skandale nenustatytas, trečiasis asmuo Aidas, kurio nesėkmingai ieškojo D.Kedys, nerastas, ekspertizių išvados neparodė, kad D.Kedžio ir nužudytos Violetos Naruševičienės dukros buvo tvirkinamos ir seksualiai išnaudojamos.

Buvusi D.Kedžio sugyventinė šioje byloje apklausta tik kaip liudytoja. Dvigubos žmogžudystės byloje A.Ūsas dėl nesuprantamų priežasčių yra pripažintas nukentėjusiuoju.


Šiame straipsnyje: KedysŪsas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių