Škvalas pajūryje: gyventojai laukia antros bangos, sinoptikai ramina

Pirmoje nakties iš sekmadienio į pirmadienį pusėje sinoptikai vėl prognozuoja sustiprėsiantį vėją, tačiau jis neturėtų pasiekti tokios jėgos, kokia talžė uostamiestį.

Jūrinių prognozių skyriaus budintis meteorologas Aleksejus Ziacevas portalui teigė, kad gyventojai turėtų nesibaiminti, pajutę stipresnius vėjo gūsius.

„Vėjas pirmoje nakties pusėje stiprės iki 15-16 metrų per sekundę. Tai ciklonas, bet tokio škvalo, kaip buvo, jau neturėtume sulaukti“, – tikino A.Zaicevas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, didžiausias sekmadienį siautusio škvalo greitis buvo užfiksuotas Nidoje.

„Nidai teko 36 m/s vėjo greitis. Klaipėdoje praūžė 31 m/s vėjas, Šilutėje vėjas siekė 25 m/s. Kol kas neturime duomenų apie kitus miestus, tačiau įdomu tai, kad pavyzdžiui Laukuvoje škvalas prasidėjo tuo pačiu metu, kaip ir Klaipėdoje, o Šilutėje jis visa valanda įvyko anksčiau, nei pajūryje“, – aiškino A.Zaicevas.

Antra darbų banga užklupo ir Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnus.

Nuo 18.15 val. iki 21 val. Klaipėdos ugniagesiai 20 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių į Klaipėdos gatves.

„Dabar pasipylė skambučiai iš privačių namų savininkų. Įvairiose vietose prašoma pašalinti medžius iš kiemų, nuo automobilių ir statinių. Klaipėdos rajone ir Kretingoje ugniagesiai taip pat vos spėja važinėti į iškvietimus“, – po 22 valandos portalui sakė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas.


Šiame straipsnyje: Škvalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ale

ale portretas
visi pūzdrai išvartyti,visi supuvę medžiai-alei vieno

Tiek

Tiek portretas
Man atrodo. kad nieko tokio ypatingo nebuvo, bent Vingio gatvėje. Tiesa, kai kam balkonuose padžiautus baltinius nupūtė...Aplink visi medžiai stovi, kaip stovėje, visi įstiklinti balkonai, kaip stovėjo, taip ir tebestovi... Tad nepūskit burbulo. Man atrodo, kad žurnalistai šiek tiek padidina, norėdami patys susireikšminti, skaičiuodami kiekvieną, gal būt papuvusį, medį kuriam ir laikas buvo virsti..

aaa

aaa portretas
buvo baisu,jei nezinai nerasyk
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių