Skurdo problemas primins valgomos skulptūros

Pasaulinę maisto dieną, spalio 16-ąją, visuose Lietuvos „Akropoliuose“ išdygo skulptūros iš maisto skardinių. Prie jų statymo prisidėjusios televizijos žvaigždės ragino nelikti abejingiems skurstantiems.

„Linkėti galime daug, bet to neužtenka, reikia patiems stengtis kažką daryti“, -  dėdama ant skulptūros konservų skardinę su užrašytu savo palinkėjimu ragino Oksana Pikul. Ji ir kitos LNK televizijos žvaigždės šeštadienio popietę susirinko sostinės „Akropolyje“ priminti žmonėms apie vėl prasidedančią organizacijos „Maisto bankas“ akciją, raginančią paaukoti maisto skurstantiems.

„Nereikia jokios Afrikos, Lietuvoje maisto trūksta kas penktam gyventojui. Todėl tikrai visų prašome pagal išgales prisijungti“, - prašė „Maisto banko“ vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

Vaidotas Valiukevičius-Milano tikino visuomet dalyvaujantis tokiose akcijose: „Svarbu ne tik afišuotis ir ateiti šiandien, bet prisidėti, kai ši akcija vyksta įvairiuose prekybos centruose. Aš jau kelerius metus pasiimu išdalinamą sąrašą ir nuperku, kiek galiu, reikalingų produktų“.  Skurstantiems žmonėms, kurie gaus žmonių suaukotus produktus, jis užrašė palinkėjimą turėti peno ne tik kūnui, bet ir sielai.

Giedrius Leškevičius linkėjo, kad nebūtų tuščia nei skrandžiuose, nei širdyse, o Nemira Pumprickaitė atkreipė dėmesį, kad geriausia būtų, jei tokios akcijos visai nebūtų reikalingos, nes jas išspręstų atsakingos institucijos. "Nežinau, gal būtų prasmingiau kitą kartą tokias akcijas daryti prie Vyriausybės", - svarstė ji.

Po trumpos palinkėjimų ceremonijos visi akcijos dalyviai iš konservų skardinių prie skulptūros sudėliojo užrašą „Skurdui ne“.  Valgomos skulptūros „Akropoliuose“ stovės dvi savaites, per kurias lankytojai galės balsuoti už jiems labiausiai patinkančią. Po to jos bus išardytos, o konservai išdalinti kartu su kitais surinktais produktais.

Vilniaus „Akropolyje“ pastatytai žuvies skulptūrai buvo panaudota apie 3500 skardinių, visoms skulptūroms iš viso – apie 20 tūkstančių. 


Šiame straipsnyje: Maisto bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių