Skubantys miestiečiai raginami nepamiršti pusryčių svarbos

Nuo pirmadienio Vilniaus biurų darbuotojai visą savaitę prie verslo centrų bus pasitinkami šviežiais pusryčiais.

Bendrovė „Fazer kepyklos", kepanti „Gardėsio" prekiniu ženklu pažymėtus duonos gaminius, pradeda vykdyti kampaniją, kurios metu nuolat užimtiems ir skubantiems biurų darbuotojams ir verslininkams bus primenama apie pusryčių svarbą jų dienos racione.

„Šiuolaikinis miestietis tikrai ne visada skiria laiko pagrindiniam dienos energijos šaltiniui – pusryčiams. Tai ypač aktualu tarp verslininkų, dirbančių žmonių, kurie skubėdami į darbą paprastai neranda laiko papusryčiauti. Todėl būtent jiems norime priminti pusryčių teikiamą naudą ir paskatinti kasdien tam skirti bent kelias minutes – jeigu ne namie, tai bent jau atvykus į darbą", - pranešime spaudai cituojamas bendrovės "Fazer kepyklos" prekybos direktorius Mindaugas Snarskis.

Mitybos specialistai taip pat pabrėžia pusryčių svarbą. "Ryte turime gauti visas svarbiausias maisto medžiagas. Jeigu norime visą dieną būti fiziškai ir protiškai aktyvūs, negalime sau leisti pamiršti pusryčių. Dažniausiai atėjus vakarienės metui nepusryčiavusieji būna kur kas alkanesni ir dėl to suvalgo daugiau maisto. Subalansuoti pusryčiai, kuriuos sudaro angliavandeniai, baltymai ir riebalai, turi poveikį gliukozės kiekiui kraujyje, medžiagų apykaitos procesams, gali lemti žemesnę cholesterolio koncentraciją, gerina susikaupimą ir dėmesį", - teigia gydytoja dietologė Žana Antonova.

Šią savaitę nuo 7.30 val. iki 9.30 val. pusryčiais vaišinanti "Gardėsio" komanda rytą kviečia pradėti su specialiai skrudinimui skirtos "Toast and taste" duonos rieke, pagardinta įvairiais užtepais. Šiandien ir rytoj pirmieji pusryčiais vaišinami "Verslo trikampyje" įsikūrusių įmonių darbuotojai. Trečiadienį pusryčiai lauks Gedimino pr. ir Jogailos g. sankirtoje, ketvirtadienį – prie Geležinio Vilko g. ir Narbuto g. sankirtoje įsikūrusio verslo centro, o penktadienį – prie "Vilniaus verslo uosto".


Šiame straipsnyje: pusryčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių