Skolų prislėgti sutuoktiniai galėjo nusižudyti (papildyta)

Vilniaus pareigūnai antrą parą intensyviai ieško Vilniaus gyventojų Osvaldo ir Leokadijos Dumbrių, kurie kaip įtariama, prislėgti skolų, nusižudė.

Policijos pareigūnai išsiaiškino, kad 62 metų O.Dumbris ir jo 55-erių metų žmona L.Dumbrienė iš savo namų Skroblų gatvėje išėjo pirmadienį apie 20 val. Nuo to laiko jokių žinių, kur jie gali būti nėra.

Sutuoktinių paiešką pradėjo jų suaugęs sūnus, antradienį gavęs registruotą laišką, kuriame tėvai rašo, jog prislėgti finansinių rūpesčių jie nusprendė pasitraukti iš gyvenimo. Teigiama, kad bedarbiai Dumbriai buvo paėmę greitųjų kreditų, tačiau nesugebėjo jų išmokėti. Kokia tai galėjo būti suma, tikslinama. "Jų sūnus mums kalbėjo apie greituosius kreditus, tačiau kol kas nežinome, kokią sumą jie galėjo būti skolinga. Dabar mums svarbiau surasti žmones, o neaiškintis jų skolas", - portalui 1diena.lt sakė Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato viršininkas Petras Burdelis. 

Susirūpinęs sūnus, tėvams bandė prisiskambinti į jų mobiliuosius telefonus, tačiau jam niekas neatsiliepė. Vėliau, paaiškėjo, kad Dumbriai juos paliko savo namuose.

Tą pačią dieną sūnus kreipėsi į policiją. Buvo paskelbta dingusių sutuoktinių paieška. Trečiadienį pareigūnai iki tamsos „šukavo“ Burbiškių mišką, tačiau jų paieškos buvo bevaisės. Ketvirtadienį dingusių sutuoktinių šiame miške ieškota toliau, tačiau paieška vykdyta jau kitoje miško pusėje.

Iki vakaro apie dingusią šeimą naujų žinių nebuvo gauta, nerasti ir jų kūnai. Dumbriai savo laiške nenurodė kaip ketina pasitraukti iš gyvenimo, todėl jų ieškota ir miškuose, ir Neryje.

"Dingusių žmonių ieško didelės pajėgos, mūsų komisariato pareigūnai, Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato paieškos grupė, Patrulių kuopos pareigūnai, Nerimi su valtimi plaukioja Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gelbėtojai", - kalbėjo P.Burdelis. 

Ketvirtadienį policija paskelbė dingusiųjų požymius ir prašo visuomenės pagalbos ieškant šių žmonių.

O.Dumbris  yra apie 170 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo su kuprele,  žilų plaukų sušukuotų į šoną,  vilkėjo juodą sintetinio pluošto striukę su dirbtinio kailio apykakle,  mūvėjo juodos spalvos džinsines kelnes, avėjo juodos spalvos batus.

L.Dumbrienė  apie 160 cm ūgio,  vidutinio kūno sudėjimo, tamsiai rudų dažytų neilgų plaukų,  dėvėjo baltos spalvos beretę, vilkėjo  ilgą juodos spalvos sintetinio pluošto striukę su gaubtu, mūvėjo juodos spalvos kelnes, avėjo juodos spalvos batus.

Antradienį Vilniaus miesto antrajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dingusių be žinios asmenų. Šio komisariato pareigūnai vadovauja ir paieškai.

Pareigūnai neatmeta ir versijos, kad vilniečiai galėjo kažkur išvykti, tačiau, anot komisariato viršininko, kol kas paieška yra sukoncentruota viena kryptimi - į galimai nusižudžiusių sutuoktinių kūnų paieškas. "Baigsime vieną darbą, tada užsiimsime kitais. Situacija gali pasikeisti kiekvieną minutę", - portalui 1diena.lt sakė P.Burdelis.   

Policija prašo gyventojų mačiusių ar turinčių informacijos apie dingusius sutuoktinius, paskambinti bendruoju pagalbos centro telefono numeriu 112 arba telefonais Vilniuje 271 60 07; 271 60 08.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių