Skolą už žuvų aukcioną gražins iš biudžeto

Už neteisėtai panaudotas paramos lėšas statant Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcioną atsakyti šiai bendrovei nereikės.

Pinigai ES bus grąžinti iš valstybės biudžeto.

Dar rugsėjo viduryje Žemės ūkio ministerija paskelbė, jog 2007-aisiais pastatytas žuvies aukcionas neteisėtai panaudojo iš ES ir valstybės statybai gautas lėšas, tad pinigus jiems teks grąžinti. Tuomet aukciono statyboms buvo skirta 5,6 mln. litų.

Nustatyta, kad vykdant statybas buvo pažeistas Viešųjų pirkimų įstatymas – aukcionas įsigijo kompiuterinės įrangos, kuri teikiant paraišką paramai gauti į būsimuosius pirkimus nebuvo įtraukta.

"Tai labai grubus pažeidimas, todėl grąžinti pinigus ES teks. Europos komisija itin atidžiai vertina, kaip panaudojami paramos pinigai, tad net jei jie nustatytų, kad pieštukas, kurio kaina 1 litas buvo nupirktas pažeidžiant taisykles, visa parama būtų anuliuojama ir ją tektų grąžinti. Taip yra ir šiuo atveju", – paaiškino Žemės ūkio viceministras Aušrys Macijauskas.

Ministerijos sprendimą grąžinti paramos pinigus žuvies aukcionas apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui, kuris jų skundą nagrinėti turėtų po kelių savaičių.
Tačiau vakar uostamiestyje su žvejais susitikęs A.Macijauskas juos ramino, kad jei teismas pripažins, jog aukcioną statant buvo pažeistas Viešųjų pirkimų įstatymas, jis griaunamas nebus, o pinigai ES bus gražinti iš valstybės biudžeto.

"Galiu visus nuraminti, kad aukcionas nei griaunamas, nei pardavinėjamas tikrai nebus. Jei teismas pripažins, kad žuvies aukcionas yra neteisus, pažadu, kad jo likimo valioje nepaliksim. Kadangi aukcionas yra valstybinis, Žemės ūkio ministerija visomis išgalėmis ieškos papildomų lėšų paramai grąžinti", – tvirtino A.Macijauskas.

Viceministras pabrėžė, jog žala valstybės biudžetui jau bet kokiu atveju padaryta, nes ES struktūrinių fondų parama nebuvo tinkamai įsisavinta.


Šiame straipsnyje: Žuvų aukcionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių