„Skalvijoje“ - vaikų sukurtų animacinių filmų premjera

„Skalvijos“ kino centro filmų programa vaikams „Karlsono kinas“ šį sekmadienį pristatys animacijos dirbtuvėlių metu sukurtų filmų premjerą.

Nuo sausio iki gegužės „Karlsono kine“ įvyko 8 animacijos dirbtuvėlės, kurių metu įvairaus amžiaus vaikai kartu su profesionaliais animatoriais Valentu Aškiniu ir Jūrate Leikaite sukūrė 8 trumpus ir linksmus animacinius filmukus pagal „Teatriuko“ dainas.

Filmukuose - vaikų piešiniai, jų mylimi, dažnai tėvelių rankomis sukurti žaislai, patys vaikai ir jų sugalvoti siužetai.

Dirbtuvėlių dalyviai mokėsi dirbti su skirtingomis animacijos technikomis, žiūrėdavo lietuviškus ar europietiškus filmus vaikams, o galiausiai kino ekrane išvysdavo dirbtuvėlių metu sukurtą filmuką.

Visi filmukai buvo sudėti į vieną bendrą filmą „Pasakų karuselė“, kurio premjera didžiajame kino ekrane ir įvyks šį sekmadienį.

Programoje - filmo „Pasakų karuselė“ premjera, vaikų piešinių, panaudotų filmų kūrimui, paroda, susitikimas su dirbtuvėlių vadovais Valentu Aškiniu ir Jūrate Leikaite, darbščiausio animacijos dirbtuvėlių dalyvio apdovanojimas.


Šiame straipsnyje: skalvija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių