Skaitytojams duris atvėrė renovuota Senamiesčio biblioteka

Jaukioje Senamiesčio A. Mapu gatvėje prie namo Nr. 18 jau plaikstosi Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos ir Taikos vėliavos. Kultūros dienos proga skaitytojams duris atvėrė renovuota Senamiesčio biblioteka. Dvejus metus trukęs remontas pakeitė senojo pastato veidą.

Bibliotekos rekonstrukcijai pagal projektą „Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Senamiesčio filialo pastato išorinių atitvarų ir inžinerinių sistemų rekonstravimas" skirta 900 tūkst. litų Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų. Už juos pakeisti langai ir durys, rekonstruotas stogas, apšiltinta perdanga, renovuota vidaus elektros instaliacija ir šildymo sistema. 100 tūkst. litų, skirtų iš Kauno miesto savivaldybės biudžeto, panaudota vidaus patalpų remontui ir pritaikymui neįgaliesiems.

„Prasmingi šie metai. Biblioteka atverė duris Tarmių metams skirta programa ir gražia paroda. Bibliotekai linkiu dvasingų renginių, susikaupimo šiuose knygų namuose", – linkėjo Kauno Šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos administratorius kunigas Evaldas Vivulskis pašventinęs biblioteką.

„Šis pastatas turi nepaprastą istoriją. Jame buvo ir Kultūros paminklų apsaugos inspekcija, gyveno žmonės, po bibliotekų centralizacijos įkurtas Mainų fondas, saugykla. Bibliotekoje yra dirbę ir istorijos puslapiuose minimi žmonės – Elena Guželytė, Vanda Gabrilavičienė, Aldona Blinkova, Leonija Kielienė ir kiti", – teigė buvusi ilgametė bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Birutė Kunevičienė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tooomas

tooomas portretas
pamirsot parasyti,kad po sios nuostabios stogo renovacijos praejus vos keliems menesiams sniegas nuplese sniego sulaikytuva kuris nukrito ant automobilio stovejusio apacioje ir ji sulauze....VALIO RENOVACIJAI...

tooomas

tooomas portretas
Nenuostabu,kad keliai nepravaziuojami ir pinigu nera.sios bilbliotikos renovacijai turejo buti maksimum isleista 200000 tukstanciu.pridekim dar tiek pat jeigu as klystu -dar 200000tukst.viso 400000tukst.kur dingo dar 500000tukst.??????jei teisingai supratau-viso buvo 900000tukst.ir dar savivaldybe 100000tukst.dave. nu ir AUKSINIS KAUNO TUOLETAS.

tooomas

tooomas portretas
uz 900000tukst tokia pacia biblioteka buvo galima pastatyti,o cia tik stoga(stogas cinkuotos skardos lygus suvalcuotas) pakeite,langus,lietvamzdzius ir latakus,pamurino molinemis plytomis istrupejusius kampus(senukas per kelis vakarus ta atliko) ir isvale vidu ir sutvarke.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių