Siūlymą vėl branginti šildymą J.Imbrasas vadina genocidu

Sostinės meras Juozas Imbrasas žurnalistams pareiškė, esą speciali komisija jau baigia savo darbą ir netrukus Vilniaus savivaldybė gali svarstyti galimybę nutraukti šilumos ūkio nuomos sutartį su „Vilniaus energiją“ valdančiu prancūzų koncernu „Dalkia“.

„Tai panašu į genocidą“, - tokiais žodžiais J.Imbrasas apibūdino „Vilniaus energijos“ siekius jau nuo vasario dar 51 proc. (iki 34,09 ct/kWh) branginti šilumą vilniečiams. Mero skaičiavimais, jei ši kaina bus patvirtina, už dviejų kambarių buto šildymą vilniečiai mokės ne mažiau kaip 500 litų per mėnesį.

J.Imbrasas spaudos konferencijoje taip pat mojavo vakar gautu „Vilniaus energijos“ prašymu kuo skubiau patvirtinti naują šilumos kainą. Be to, sostinės vadovas taip pat pabrėžė, esą dokumentai buvo voke, pažymėtame spaudu „konfidencialu“. „Koks čia gali būti konfidencialumas?“, - piktinosi politikas.

Pasak jo, savivaldybės tarybai bus siūloma nepritarti „Vilniaus energijos“ prašymui kelti kainą, nepriklausomai nuo to, kaip baigsis bylinėjimasis dėl šiuo metu galiojančios Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos patvirtintos šilumos kainos.

J.Imbrasas netiki pagrindiniu šilumininkų argumentu – esą kainą kelti verčia apie 100 mln. litų nuostoliai. Sostinės vadovo žodžiais, „Vilniaus energija“ dirba pelningai, ir šilumininkai nenori afišuoti tikrų skaičių. Vilniaus šilumos tinklų vadovas merui paantrino, esą vien iš vadinamųjų apyvartinių taršos leidimų pardavimo „Vilniaus energija“ gavo 150 mln. litų pelno, tačiau šis skaičius į naujos šilumos kainos skaičiavimus nėra įtraukiamas.

Šilumos ūkio nuomos sutartį narstančios komisijos darbas artėja prie pabaigos. Anot mero, tikėtina, kad ji rekomenduos atimti Vilniaus šilumos ūkį iš prancūzų.

Plačiau apie tai skaitykite rytojaus dienraštyje „Vilniaus diena“.


Šiame straipsnyje: Imbrasasšildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių