Siūloma trejus metus atleisti Klaipėdos uostą nuo dividendų mokėjimo

Susisiekimo ministerija siūlo Vyriausybei iki nulio sumažinti Klaipėdos jūrų uosto direkcijos mokamą pelno įmoką į valstybės biudžetą, skirstant 2012-2014 metų pelną.

Tokį Vyriausybės nutarimo projektą parengusi Susisiekimo ministerija teigia, jog lėšos būtinos, siekiant užtikrinti tolesnę Klaipėdos uosto plėtrą.

„Jeigu pelno dalis 2012-2014 metais bus perduota valstybės biudžetui, tai ne tik sumažins nuosavų uosto direkcijos lėšų dalį investicijoms, bet ir gerokai apribos skolinimosi galimybes. Naujiems investiciniams projektams, kurie būtini tolesnei sklandžiai Klaipėdos uosto plėtrai, nepakaks lėšų, dėl to Klaipėdos uostas gali prarasti lyderio pozicijas, kurias dar labiau silpnins galimai mažėjantys krovos rodikliai ateityje. Tai apribos tiek pelno rodiklius, tiek investicines galimybes tolesniais laikotarpiais ir ilgalaikėje perspektyvoje lems priežasčių ir neigiamų pasekmių grandinę“, - teigiama ministerijos dokumente.

Dabar Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymas numato, kad iš Klaipėdos uosto paskirstytinojo pelno į valstybės biudžetą mokama įmonės pelno įmoka būtų 50 proc. Skaičiuojama, jog tokiu atveju uosto direkcija kasmet turėtų sumokėti daugiau kaip 30 mln. litų iš įmonės paskirstytinojo pelno

„Tai labai neigiamai paveiktų uosto infrastruktūros plėtrą. Dėl pelno dalies perdavimo į valstybės biudžetą ir valstybės pavedimu vykdomo strateginio investicinio suskystintų gamtinių dujų terminalo infrastruktūros projekto uosto direkcija negali įgyvendinti atsiperkančių Klaipėdos valstybinio jūrų uosto infrastruktūros investicinių projektų“, - teigia Susisiekimo ministerija.

Klaipėdos uostoas pernai gruodį į valstybės biudžetą pervedė 34,194 mln. litų dividendų. Tai pirmas kartas pastaraisiais metais, kai uostas sumokėjo dividendus valstybei.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos uostasdividendai

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
jau matau kaip pinigėlius prasuka per eilines aferas . nebent tik tada kaip bus progresyviniai mokesciai .

Jo

Jo portretas
Tai čia " reikia" atleisti nuo mokesčių, o neapmokestinamą minimumą padidinti negalima?

Vejai

Vejai portretas
Ka, jau Valstybini Juru Uosta privatizavo? :))) Ne, akiplesiskumui ribu nera. Ir sugalvok tu taip...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių