Šiukšles kapinėse paslėps sniegas

Miesto kapinėse tvarkymo vajus jau baiogėsi, tačiau augalų ir buitinių atliekų krūvas iki pavasario greičiausiai paslėps sniegas, nes pinigų išvežti visas šiukšles nėra.

Savivaldybės įmonės „Kapinių priežiūra“ direktorius Valdemaras Olšauskas po Vėlinių lengviau atsipūtė, nes šiukšlių kalnai miesto kapinėse taip sparčiai nebekyla. „Kapinės daugmaž sutvarkytos, kiek galėjome, atliekas išvežėme. Žmonės dabar jau į kapines neina“, - tikino V.Olšauskas.

„Kapinių priežiūros“ vadovui prieš Vėlines, kai artimieji tvarko mirusiųjų kapus, teko pasukti galvą, kad miesto kapinės nepaskęstų šiukšlėse. Savivaldybei sumažinus šių metų finansavimą 20 proc., pinigų atliekoms išvežti nebeliko.

Šiuo metu įmonė „Kapinių priežiūra“ už šiukšlių išvežimą „Kauno švarai“ skolinga apie 400 tūkst. litų. V.Olšauskas džiaugiasi, kad su „Kauno švara“ pavyko sutarti, ir bendrovė atliekas iš kapinių prieš ir po Vėlinių vežė skolon. Už šias paslaugas tikimasi sumokėta iš kitų metų biudžeto.

V.Olšauskas užsiminė, kad šiemet šiukšlės iš kapinių greičiausiai jau nebus vežamos. „Negalime įmonės dar labiau į nuostolį varyti“, - prasitarė „Kapinių priežiūros“ vadovas.

Savivaldybė „Kapinių priežiūrai“ taip pat skolinga daugiau kaip 600 tūkst. litų. „Situacija sudėtinga ir savivaldybei. Jie skęsta skolose“, - nebuvo linkęs kritikuoti V.Olšauskas.

„Kapinių priežiūros“ vadovas kol kas nežino, kaip seksis tvarkytis kitąmet. Jis neslepia, kad reikės taupyti ir atliekas vežti gerokai rečiau, nei buvo iki šiol.

„Kapinių priežiūra“ prižiūri 24 miesto kapines. Įmonėje dirba 100 žmonių. „Kapinių“ priežiūrą taip pat slegia kelis šimtus tūkstančių litų siekiančios skolos „Sodrai“ ir Valstybinei mokesčių inspekcijai.


Šiame straipsnyje: Kauno kapinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių