Širdis nori ne tik mylėti, bet ir būti mylima

„Sužinok savo širdies ligų riziką" - toks šiemetinės Pasaulinės širdies dienos šūkis. Ši diena visame pasaulyje tradiciškai minima paskutinį rugsėjo sekmadienį. Ta proga Lietuvos širdies asociacija kviečia į renginius prie Baltojo tilto Vilniuje.

„Vienas pagrindinių Pasaulinės širdies dienos tikslų - priminti žmonėms apie gresiančias širdies ir kraujagyslių ligas. Tad ir šios dienos šūkis pasirinktas „Sužinok savo širdies ligų riziką". Tačiau svarbu, kad žmonės ne tik sužinotų apie šių ligų riziką, bet taip pat gautų informacijos, kaip jų išvengti. O tai padaryti labai padeda aktyvus gyvenimo būdas. Tad norintieji iškart galės išbandyti šią veiksmingą prevencijos priemonę dalyvaudami čia vyksiančiose sporto varžybose", - pasakojo apie renginį Lietuvos širdies asociacijos prezidentas kardiologas dr. doc.Pranas Šerpytis.

Rugsėjo 28 d. (sekmadienį) nuo 11 val. prie Baltojo tilto vyksiančių renginių metu bus nemokamai matuojamas kraujospūdis, kūno masės indeksas, nustatomas cholesterolio kiekis kraujyje. Medikai patars, kaip išvengti širdies ir kraujagyslių ligų, dalins informacinių bukletų.

Kaip jau minėta, efektyvi širdies ligų prevencijos priemonė - aktyvus gyvenimo būdas. Tad žmonės bus kviečiami dalyvauti sporto varžybose: mažojo krepšinio ir mažojo futbolo, dviračių žygyje.

Renginio metu vyks sveikatą stiprinančių mokyklų vaikų kolektyvų pasirodymai, sveikiausio šventės dalyvio rinkimai, lauks staigmenos ir dovanos.

Dieną baigs Šv. Kristoforo kamerinio orkestro labdaros koncertas. Jo metu surinktos lėšos bus skiriamos širdies ir kraujagyslių ligų prevencijai. Į koncertą pakviesti žmonės, kuriems persodinta širdis, kurie gyvena su prijungtomis dirbtinėmis širdimis.

Pasaulinės širdies dienos renginiai vyks ir Kaune bei Klaipėdoje



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių