Šilutiškiai įstatymus pažeidinėjantiems žvejams lipa ant kulnų

Per pastarąsias dešimt dienų Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, pasitelkę Valstybės sienos apsaugos tarnybą ir policiją, išaiškino kelias dešimtis pažeidėjų, neteisėtai žvejojusių Šilutės rajone.

Daugelis jų nubausti už tai, kad nebuvo įsigiję leidimų žvejoti Nemuno deltos regioniniame parke ar neišnuomotuose valstybiniuose vandens telkiniuose. Už neteisėtai sugautas žuvis pažeidėjai turės atlyginti gamtai padarytą žalą.

Antai vasario 14 d. aplinkosaugininkai sulaikė Užlieknių kaimo (Šilutės r.) gyventoją, jau ne kartą baustą už brakonieriavimą. Šv. Valentino dieną jis sumanė savo mylimajai įteikti dovanų lydeką, bet liko ir be žuvies, ir be statomo tinklo. Už sugautą lydeką pažeidėjas turės atlyginti daugiau kaip 500 litų gamtos ištekliams padarytą žalą, o administracinė bauda gali siekti iki tūkstančio litų.

Gerokai daugiau teks sumokėti dviem vasario 16-ąją sulaikytiems pažeidėjams, žvejojusiems Kuršių mariose draudžiamais nemėgėjiškos žūklės įrankiais. Šiuos brakonierius aplinkos apsaugos inspektoriai taip pat jau ne kartą yra sulaikę, bet jie niekaip nenori mesti tokio „verslo“.

Šįsyk pažeidėjai statomais tinklais sugavo 4 lydekas, apie keturias dešimtis karosų ir karšių. Už žuvų ištekliams padarytą žalą bus pateiktas daugiau kaip 7 200 litų ieškinys, konfiskuota 400 m statomų tinklų. Taip pat brakonieriams gresia tūkstančio litų administracinės baudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zvejys

zvejys portretas
ot gerai brakonieriam,tik baudos galetu but dar didesnes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių