Šilumos punktų neprižiūri, mokesčius renka

Sostinės gyventojai sumišę – jau beveik du mėnesius jie nežino, kas yra atsakingas už jų daugiabučių namų šilumos punktus. Nors moka mokesčius, vilniečiai nežino, kur gauti atsakymus į klausimus dėl kainų ir paslaugų kokybės.

Prižiūri ar ne?

Paskutinius litus butų šildymo sąskaitoms apmokėti krapštantys sostinės gyventojai gūžčioja pečiais klausydamiesi kaip diena ir naktis skirtingų „Vilniaus energijos“ ir Energetikos ministerijos parodymų. Iki šiol lieka neaišku, ar pasikeitus įstatymams nuo lapkričio 1 d. miesto šilumininkai prižiūri šilumos punktus, ar ne.

Kazliškių gatvės daugiabutyje gyvenantis Henrikas Ivanauskas neseniai gavo įmonės „Šnipiškių ūkis“ lapelį, kuriame informuojama dėl pasikeitusių šilumos punktų prižiūrėtojų.

„Mūsų namą prižiūri “Šnipiškių ūkis„. Dabar gavome tokius įspėjamuosius lapelius, kuriuose pranešama, kad “Vilniaus energija„ nebeprižiūrės punktų, o priežiūra perduodama gyventojams. Mes susisiekėme su netoliese gyvenančiu šilumininku, kuris iki tol, kol punktai nebuvo pradėti reguliuoti nuotoliniu būdu, tvarkydavo visus reikalus. Bet jis pasakė, kad jam niekas neleidžia nė nosies kišti į tuos punktus. Tai ką mums daryti?“ – pagalbos „Vilniaus dienos“ redakcijoje ieškojo H.Ivanauskas.

Už administravimą moka

Mokesčių lapelius už šilumos sistemų eksploataciją gyventojai vis dar gauna. Be to, tie mokesčiai dar ir padidėję. Kazliškių gatvės gyventojai vietoj 13 centų už vieną buto kv. m turėjo susimokėti po 21 centą.

„Vilniaus energija“ sako, kad punktų neprižiūri. Jokia kita įmonė, kiek mums žinoma, taip pat neprižiūri. Tai mums reikia suprasti, kad mūsų namų šilumos punktai nuo lapkričio 1 d. buvo visai neprižiūrimi? Žmonės jau visiškai nieko nebesupranta", – piktinosi H.Ivanauskas.

„Šnipiškių ūkis“ sąskaitas komentuoja nenoriai. Iš pradžių liepia susisiekti su „Vilniaus energija“; paklausus konkrečiai apie išaugusį eksploatacijos mokestį siunčia pas namo administratorių Arūną Norkevičių. Tačiau su juo šiomis dienomis susisiekti neįmanoma, nes jis nuolat užsiėmęs.

„Šnipiškių ūkio“ gyventojams atsiųstame laiške rašoma, kad „Vilniaus energijai“ nustojus prižiūrėti šilumos punktus sumažės šilumos kaina, tačiau punktų priežiūros ir valdymo išlaidos vėl bus įtrauktos į šilumos priežiūros tarifą, kurį yra nustačiusi savivaldybė.

Tiesa, didelė suma už šias paslaugas nesusidaro, vos 10 litų, tačiau bet koks naujas nežinomas mokestis vilniečius vis labiau baugina.

Parodymai skiriasi

Dienraštis primena, jog „Vilniaus energijos“ vadovai tvirtina, kad priėmus Šilumos ūkio įstatymo pataisas jie atsiribojo nuo šilumos punktų priežiūros.

Esą visi kaltinimai dėl smarkiai padidėjusio šilumos suvartojimo turėtų būti adresuoti ne jiems, o naujiesiems punktų prižiūrėtojams, kuriuos gyventojai turėjo susirasti. „Vilniaus energijos“ atstovai nepaliauja kartoję, kad jie savo darbe per metus jokių pokyčių nepadarė, todėl jų veikla jokios įtakos šilumos suvartojimui turėti esą negali.

Su tuo nesutinka Energetikos ministerija. Jos vadovų teigimu, „Vilniaus energija“ punktus prižiūrės tol, kol gyventojai ras kuo pakeisti bendrovės specialistus. Tokia tvarka tęsis iki kitų metų liepos 1 d.

Energetikos viceministras Kęstutis Žilėnas tvirtina, kad šilumininkai iki šiol nėra pasitraukę iš šilumos punktų, todėl tokias jų kalbas tegalima laikyti neatsakingu darbu ir melu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Auu

Auu portretas
...šunu banda loja o karavanas eina...

vilniete

vilniete portretas
tai kas uzka atsako-lai nustato savivaldybe-bendru sutarimu-vilniaus energija-tiekia siluma-bet neatsako uz jos karsti,kieki ir pan namu valdyba-nieko nedaro del silumos-tik sureguliuoja aparatus nsme-pries sildymo sezona-ir po jo o kad vienam kambary-karsta-kitame bute salta cia ieskokit, tarkites namo gyventojai galima ir reikia padaryti termoreguliatoriu kiekvienamebute-kad butu-auksciausia-zemiausia-temperatura sildymo kam kiek reiktu-tiek atsisuktu-kaip vanduo dujos-pagal skaitliuka-ir nebembetu vienas kambarys gal karstas-miegamajame-vesiau-vaiku kambaryje-silciau o tai cia neimanoma-niekas to nesugalvojo,,,

Taiva

Taiva portretas
Taip pat ir su City Service, moki uz sildymo sistemas, kuriu tinkamai nepriziuri.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių