Šilumininkai vilniečius ėmėsi mokyti taupyti

Vilniečių su didelėmis šildymo sąskaitomis dažniausiai siejama sostinės bendrovė „Vilniaus energija“ pati ėmėsi mokyti, kaip žiemą sutaupyti.

Prie miesto savivaldybės dangoraižio šilumą beveik 200 tūkst. vilniečių butų tiekianti bendrovė pastatė autobusą, kuriame ketina šviesti sostinės šilumos vartotojus.

Kodėl brangsta šiluma? Nuo ko priklauso šilumininkų pelnas? Kaip sumažinti išlaidas šilumai? Tokius ir panašius klausimus bendrovės darbuotojai tikisi atsakyti autobusiuką aplankiusiems vilniečiams.

„Žinoma, visada yra žmonių, kuriems nieko nepaaiškinsi, kurie mus kaltins bet kokiu atveju. Tačiau dauguma išeis gavę supratimą, kaip veikia visa sistema, gaus argumentuotus paaiškinimus“, - kalbėjo „Vilniaus energijos“ vadovas Rimantas Germanas.

Jis sako, kad autobusas važinės po sostinės rajonus ir ten stovės tiek, kiek reikės atsakinėti į žmonių klausimus.

Tiesa, pirmąją dieną prie savivaldybės į jį žmonės užsukdavo tik atsitiktinai  - galvodami, kad pristatomas naujas ekologiškas miesto autobusas.


Šiame straipsnyje: šildymasšilumos kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

vilniete

vilniete portretas
siluma gal ir brangtu-bet kodel kiekviename bute neirengiama silumos reguliatoriaus-nuo-iki zemiausia sildymo temperatura-ir auksciausia sildymo temperatura ir skaitliukas-kuris menesio gale rodytu-kiek vartotojas sunaudojo silumos o tai pas vienus ,,kiauri langai-siluma iseina tai neprisildysi o pas kitus langai sutvarkyti-tai jie nori nenori turi kesti karsti-ar ,,leisti sluma per langa, o kamto reikia-pabandykite ivesti autonomini reguliavima-ir saskaitomis visi bus patenkinti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių