Silpnaregiams vaikams sukurtos unikalios knygos

Regos negalią turintys vaikai nuo šiol džiaugsis uostamiesčio moksleivių specialiai jiems pagamintomis knygelėmis, padėsiančiomis geriau pažinti aplinką.

Pirmieji knygutes galėjo išbandyti Klaipėdos regos ugdymo centro vaikai.

Lietuvos aklųjų bibliotekos Klaipėdos filiale gegužės 8 d., minint Spaudos, kalbos ir knygos dieną, buvo pristatytas projektas „Jausti – vadinasi, matyti“.

„Vydūno“ mokyklos auklėtiniai supažindino su savo darbo rezultatais – iš reljefinių piešinių pagamintomis taktilinėmis (liečiamosiomis) knygelėmis regos negalią turintiems vaikams.

Lietuvos aklųjų bibliotekos Klaipėdos filialo vedėja Daiva Žiemelienė pasakojo, kad šio projekto idėją parsivežė ir Švedijos, kur panašios akcijos populiarios tarp menininkų, studentų ar net moterų, atliekančių bausmę kalėjime.

„Norime, kad regos negalią turintiems vaikams padėtų ir daugiau žmonių, ypač jaunimo. Pirmasis bandymas įvyko su „Vydūno“ mokyklos auklėtiniais, netolimoje ateityje planuojame bendradarbiauti su „Baltijos“ gimnazija bei uostamiesčio studentais. Tikimės, kad šia iniciatyva užkrėsime ir daugiau klaipėdiečių“, – sakė D.Žiemelienė.

Akcijos organizatorė tikino, kad toks projektas – abipusė nauda. Regintieji turi progą įsigilinti į kitaip pasaulį jaučiančius vaikus, o silpnaregiams tokios knygutės – puiki edukacinė priemonė, padedanti susipažinti su išoriniu pasauliu. Be to, akcija skatinama sveikųjų ir neįgaliųjų tarpusavio bendradarbiavimą.

„Leidiniai Brailio raštu perteikia tik raides, o ne paveikslėlius, todėl regėjimo negalią turintiems vaikams pagamintos knygelės taps tikru džiaugsmu. Ypač silpnaregiams, kuriems taip reikia ryškių spalvų. Laikydamas rankose tokias knygas, vaikas susipažįsta su naujomis formomis ir faktūromis“, – tvirtino D.Žiemelienė.

Šis projektas, anot jos, tęstinis. Kol kas įvyko pirmasis etapas, o kitas laukia rudenį – per Baltosios lazdelės dieną. Dabar uostamiesčio moksleivių sukurtos knygelės, kaip paroda, keliaus po Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sss

sss portretas
Graži akcija, daugiau tokių
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių