Šildymo sezonas Kaune bus baigtas balandžio 8-ąją (papildyta)

Pasibaigus pavasario atostogoms miesto mokyklose vėl atnaujintas šildymas, tačiau miesto valdžia balandžio 8 d. skelbs šildymo sezono pabaigą.

Antradienį posėdžiavę miesto vadovai, valdininkai ir energetikai nusprendė šildymo sezoną Kaune baigti balandžio 8-ąją.

„Rekomenduosime baigti šildymą. Tikimės, kad antroje balandžio pusėje vis tiek atšils“, - vylėsi savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas. Anot, jo vaikų darželiai ir ligoninės bus tos institucijos, kurioms šildymas bus išjungtas paskiausiai. Gydymo įstaigos pačios turi teisę nuspręsti, kada išjungti šildymą.

Miesto meras Andrius Kupčinskas siūlė visame mieste baigti šildymo sezoną balandžio 6 d. Nepasitvirtinus sinoptikų prognozėms apie oro atšilimą, antradienį specialiame posėdyje miesto vadovai, valdininkai ir energetikai nusprendė šildymo sezono pabaigą pavėlinti dviem dienomis.

Mokyklose, išskyrus darželius-mokyklas, šildymas buvo išjungtas kovo 26 dieną, prasidėjus moksleivių atostogoms. Savivaldybė „Kauno energijai“ už švietimo ir ugdymo įstaigų šildymą šiemet skolinga apie 14 mln. litų.

Prieš Velykas V.Gudėnas pasirašė įsakymą, kuriuo pripažino netekusiu galios įsakymą dėl 2009-2010 metų šildymo sezono pabaigos bendrojo lavinimo mokyklose pabaigos.

Pirmadienį dauguma vaikų grįžo į mokyklas. Kelių miesto mokyklų pedagogai patvirtino, kad radiatoriai vėl šyla ir klasėse šilta.

„Savivaldybė toliau šildys mokyklas, nes nepasitvirtino meteorologų prognozės apie oro atšilimą“, - žadėjo administracijos direktorius. Nepaisant to, kokios bus oro sąlygos, balandžio 8-ąją šildymas bus išjungtas.

V.Gudėno teigimu, apie pusė miesto daugiabučių jau yra išjungę šildymą. „Rengėme apklausą internete. Dauguma gyventojų pasisako, kad šildymą reikia kuo greičiau išjungti. Žmonės nori taupyti“, - tikino V.Gudėnas.

Vis dėlto, kai kurie centralizuotai savo būstus šildantys kauniečiai pageidauja, kad šildymas dar nebūtų išjungtas, tačiau neturi pasirinkimo. „Tie žmonės tarnauja energetikų interesams“, - įsitikinęs V.Gudėnas.


Šiame straipsnyje: šildymas Kaunešildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių