Šildymo sezoną Klaipėdoje baigs pirmadienį

Klaipėdoje apsispręsta skelbti oficialią šildymo sezoną pabaigą. Šildymas gyventojams ir mokykloms bus išjungtas nuo pirmadienio. Ilgiau bus šildomos ikimokyklinio ugdymo įstaigos – iki kito penktadienio.

Toks Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės įsakymas jau parengtas. Planuojama, kad jis bus pasirašytas iki darbo dienos pabaigos.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, jog užbaigti šildymo sezoną nuspręsta dėl kelių priežasčių.

Tai lėmė pastarosiomis dienomis vyravę šilti orai. Ketvirtadienio vidutinė paros temperatūra buvo 12, trečiadienio – 8, antradienio – 10 laipsnių šilumos.

Pagal teisės aktus oficiali šildymo sezono pabaiga skelbiama, kai tris paras iš eilės vidutinė paros temperatūra yra ne mažesnė nei 10 laipsnių šilumos.

L.Dūdos teigimu, pastaruoju metu vis dažniau paklausimų, kada bus užbaigtas šildymo sezonas, sulaukta ir iš gyventojų.

„Žmonės prašė išjungti šildymą. Ypač vakar. Tai mus paskatino pirmadienį skelbti šildymo sezono pabaigą. Atsižvelgėme ir į Vilniaus, Kauno pavyzdžius. Šiuose miestuose šildymo sezonas užbaigtas prieš savaitę ir nieko neatsitiko“, – pabrėžė direktorius.

Meteorologai prognozuoja, kad kitą savaitę bus vėsiau nei pastarosiomis dienomis. Tačiau manoma, kad tai problemų neturėtų sukelti.

„Numatoma, kad bus 7, 8, 10 laipsnių šilumos. Koks čia atvėsimas? Neigiamos oro temperatūros tikrai nebus“, – teigė direktorius.

Pagal nustatytą tvarką šilumos ūkio prižiūrėtojai šildymą daugiabučiuose namuose turi atjungti per tris dienas, tačiau paprastai tai padaroma per vieną.

L.Dūda pabrėžė, kad dar šildytis norintys gyventojai turi teisę pratęsti šildymo sezoną. Tam turi pritarti dauguma (50 proc. + 1) būsto savininkų.

„Tokia galimybė yra, bet. manau, kad visi laukia šildymo sezono pabaigos. Juolab, kad ir visi žmonės, kurie kreipėsi į mus prašę atjungti šildymo sezoną. Nebuvo nė vieno, kuris sakytų, kad dar nori šildytis“, – pasakojo direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Jis tikras duda....

mamka

mamka portretas
mes jau savaitę kaip išjungę, nes ir taip namie 20 laipsnių. Bet mum paprasčiau - radiatorius užsukom, nes patys galim reguliuotis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių