Šildymo sąskaitos už lapkritį ūgtelėjo nežymiai

Klaipėdiečiai už šildymą lapkritį turėtų sulaukti panašių sąskaitų kaip ir praėjusių metų tą patį mėnesį. Energijos suvartojimas išaugo buvo nežymiai didesnis.

Šių metų lapkritis buvo šiek tiek vėsesnis nei praėjusių. Jo vidutinė oro temperatūra buvo 5,8 laipsniai šilumos. Praėjusių metų lapkritis buvo puse laipsnio šiltesnis.

Įmonės „Klaipėdos energija“ duomenimis šilumos suvartojimas šių metų ir praėjusių metų lapkritį buvo beveik vienodas. Jo metu energijos patalpų šildymui ir karšto vandens pašildymui sunaudota 0,92 proc. daugiau.

Daugiausia – 72 proc. šilumos tradiciškai suvartojo daugiabučių namų gyventojai. Jie patalpų apšildymui suvartojo 2,2 proc. daugiau energijos nei pernai lapkritį.

Vidutiniškai vieno kvadratinio metro būsto apšildymas jiems kainavo 3,73 lito. Standartinis 60 kvadratinių metrų ploto būstas už šilumą vidutiniškai turės sumokėti beveik 224 litus.

Tradiciškai mažiausiai energijos šildymui sunaudojo renovuoti namai. Vidutiniškai jiems vieno kvadratinio metro būsto ploto apšildymas atsiėjo 1,29 lito.

Už 60 kvadratinių metrų ploto būsto apšildymui vidutiniškai gali tekti sumokėti 77 litus.

Naujos statybos namuose vieno kvadratinio metro būsto apšildymas atsiėjo 1,58 lito.

Senos statybos namų gyventojai gali sulaukti tris kartus didesnių sąskaitų nei naujos statybos ar renovuotų namų.

Didžiausias šilumos suvartojimas užfiksuotas daugiabučiuose namuose, kuriuos administruoja įmonė „Danės būstas“ ir „Vitės valdos“. Mažiausias – „Pempininkų būstas“ prižiūrimuose pastatuose.

Ženkliai skiriasi šilumos suvartojimas namuose, kuriuose yra automatiniai, reaguojantys į lauko temperatūrą šilumos mazgai, lyginant su tais, kuriuose yra senos sistemos. Pirmieji energijos šildymui sunaudojo 25 proc. mažiau.

Klaipėdiečių sąskaitos už šildymą lapkritį bus šiek tiek didesnės nei praėjusį ir dėl išaugusios šilumos kainos. Šį mėnesį ji buvo 28,23 cento už kilovatvalandę. Praėjusių metų lapkritį ji buvo 27,32 cento už kilovatvalandę.


Šiame straipsnyje: šildymasKlaipėdos energija

NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a  portretas
nuo pernai metu 100 lt, gal kam cia ir nezymiai..man tai zymiai.. :/

Jaska

Jaska portretas
Dar to betrūko, kad jos augtų, nes šis lapkritis ir pernai lapkritį vienodas suvartojimas.

100 lt

100 lt portretas
jei su atviru langu gyveni, ar kaimynas lochas laiptinės durų parūkęs neuždaro - tai viso namo sąskaitos ūgtels kaip reikiant. Šilumą taupyt reikia, jei nori mažiau mokėti.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių