Šildymo kaina iki gruodžio nesikeis

Artimiausiu metu šildymo kaina nesikeis.

Kauno miesto savivaldybės Taryba yra priėmusi sprendimą, kad centralizuotai tiekiamos šilumos kaina iki gruodžio 1 dienos išliks nepasikeitusi - 14,67 ct/kWh be PVM.

Savivaldybės institucijos skelbia šildymo sezono pradžią, kai vidutinė lauko oro temperatūra tris paras iš eilės yra žemesnė nei 10 laipsnių šilumos.

Šiuo metu vyksta teisminiai ginčai tarp „Kauno termofikacinės elektrinės" (KTE) ir Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK). Teisme Kauno miesto savivaldybė dalyvauja kaip trečiasis asmuo.

KTE kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydama panaikinti VKEKK įpareigojimą derinti parduodamos šilumos kainas.

2003 metais KTE ir „Kauno energija" sudarė Šilumos energijos pirkimo-pardavimo sutartį. Joje buvo numatyta, kad pirmuosius penkerius sutarties galiojimo metus šilumos kaina iš esmės nekis, o vėliau ji bus perskaičiuojama pagal sutartyje įtvirtintą formulę. KTE visą laiką laikėsi prisiimtų įsipareigojimų nedidinti šilumos kainos.

Nepaisydama galiojančios sutarties, VKEKK birželį pateikė KTE skundžiamąjį raštą, kuriuo pareikalavo pagal Šilumos kainų nustatymo metodiką pateikti duomenis, reikalingus bazinės šilumos gamybos kainos skaičiavimams. VKEKK savo poziciją motyvuoja Seimo pakeistu Šilumos ūkio įstatymu.

Pasibaigus teisminiams ginčams, Kauno miesto savivaldybės Taryba turės vėl  svarstyti naujai pateiktus šilumos įkainius.

Plačiau apie šildymo sezoną skaitykite rytoj „Kauno dienoje“.

 


Šiame straipsnyje: kaunasšildymaskainaelektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių