Šildymą įjungti galima bet kada

Nuo spalio 5-osios Kaune ir Kauno rajone pradėti šildyti darželiai ir ligoninės. Tačiau jau nuo spalio 1 d. šildymas įjungtas ir dviem Kauno daugiabučiams, kurių gyventojai patys pageidavo pradėti šildyti anksčiau.

Taip pat šiomis dienomis šildymas buvo įjungtas ir vienam individualiam namui bei dar šešiems vartotojams, kurie panoro šildyti savo įmonių negyvenamąsias patalpas.

„Kauno energija“ primena, kad nepriklausomai nuo to, ar yra paskelbta šildymo sezono pradžia, ar ne, daugiabučių namų gyventojai turi teisę patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios ir kreiptis į bendrovę, kad jis būtų įjungtas.

Tai turi būti nuspręsta gyvenamojo namo bendrasavininkių susirinkime daugumos balsais (50 proc. + 1 gyventojas). Tačiau, būtina priminti, kad gyventojams, kurie gauna kompensacijas už šildymą, įjungus jį anksčiau oficialios šildymo sezono pradžios, šios kompensacijos nebus skaičiuojamos.

Šilumos ūkio įstatymas įpareigoja šildymo sezoną pradėti tuomet, kai tris iš eilės paras vidutinė temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių.

„Kauno energija“ primena, jog ji šilumą tiekia tik iki pastatų įvadų. Pastatų viduje už šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą bei remontą yra atsakingi gyventojų pasirinkti pastatų administratoriai ir kvalifikuoti šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai.


Šiame straipsnyje: šildymo sezonasšildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių