Šiemet „AgroBalt“ paroda keliasi į „Žalgirio“ areną

Tarptautinė žemės ūkio, maisto ir pakuočių pramonės paroda „AgroBalt 2012“ keliasi į patį Kauno centrą. „Žalgirio“ arenoje gegužės 10-12 dienomis savo produkciją eksponuos keli šimtai Lietuvos ir svečių šalių žemės ūkio verslo bei maisto pramonės atstovų. Tradiciškai parodą aplanko ir gausus būrys delegacijų iš užsienio.

19-ąjį kartą organizuojamos tarptautinės „AgroBalt“ parodos oficialus šūkis – „Sveikesniam gyvenimui“ – pabrėžia glaudų ryšį tarp žmonių sveikatos, gyvenimo kokybės ir vartojamo maisto. Parodoje dalyvaus įmonės, gaminančios saugius kasdienio vartojimo produktus, diegiančios naujas maisto gaminių kūrimo technologijas, maisto kokybę vertinančios mokslo tyrimų rezultatais.

Vienas didžiausių iššūkių šiųmetinės parodos organizatoriams yra gyvulininkystės paviljonas. Veislinius paukščius ir gyvulius ketinama įkurdinti dengtoje 2000 kv. m palapinėje Nemuno saloje šalia arenos, pranešė Žemės ūkio ministerija.

Šiemet tradiciškai bus rengiamas ir parodos eksponatų konkursas. Maisto produktus, žemės ūkio technikos gamintojus bei veislinių gyvulių augintojus vertins nepriklausoma komisija. Geriausieji bus apdovanoti prestižiniais „AgroBalt“ aukso medaliais ir diplomais. Tai prestižinis apdovanojimas. Nugalėtojai skelbiami ir apdovanojami parodos atidarymo dieną. Eksponatų konkursas rengiamas nuo 1995 metų.

„AgroBalt“ – ne vien tarptautinė paroda, kurioje vyksta maisto produktų, naujausios įrangos, technikos ir technologijų demonstravimas, bet ir vieta, kurioje susitinka daugelio šalių vyriausybių, oficialių delegacijų atstovai, žemės ūkio specialistai. Čia rengiami laikmečio aktualijas atspindintys politiniai forumai, diskutuojama ir dalijamasi patirtimi susitikimuose, seminaruose, konferencijose. Šiemet politinio forumo tema – „Smulkaus ūkininkavimo perspektyva ir globalizacijos iššūkiai“.

Viena seniausių Lietuvos parodų „AgroBalt“ pradėta rengti dar 1992-aisiais. 14 metų paroda buvo organizuojama sostinėje. Porą metų iš eilės ji vyko Kauno rajone, tuometiniame Lietuvos žemės ūkio universitete (dabar A. Stulginskio universitetas), o 2006 metais nukeliavo net iki Šiaulių. Aštuonioliktoji tarptautinė paroda „Agrobalt 2010“ sugrįžo į sostinę. Pastarojoje savo prekes ir paslaugas eksponavo 300 dalyvių iš 14 šalių.


Šiame straipsnyje: AgrobaltŽalgirio arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Meslius

Meslius portretas
Prie dumblo smarvės dar prisidės ir karvašūdžių tvaikas. Visa tai - miesto centre. Tik besmegenis gali taip sugalvoti. Kažin, ką mano miesto valdzia?

vasia

vasia portretas
o gal ta dumla sues kalnu ozkos ? O gal uz gautas pajamas pats Meras surengs subotnika ir visa taryba pakraus mesla i seimo nariu nuomojamus auto ir isvez.

Ministras

Ministras portretas
K. Starkevičius ministeriavimo pradžioje žadėjo ministeriją atkelti Kaunan, užtat dabar nors parodą atkels
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių