„Šiaurio“ buriavimo mokyklos jachtos išskleis bures

Miesto politikai vienbalsiai pritarė, kad būtų įsteigta nauja buriavimo mokykla – „Šiaurys“. Prieš savaitę buriuotojų kalvei, vieningai balsavę, pritarė ir Klaipėdos rajono tarybos nariai.

Dalininkai negailėjo pinigų

Viešosios įstaigos statusą turėsiantį „Šiaurį“ sudarys trys dalininkai – abi savivaldybės ir Klaipėdos jūrinis buriuotojų klubas.

„Džiaugiuosi miesto rajono valdžios atstovais, kad jie uždegė žalią šviesą jaunųjų buriuotojų ugdymui, – geros nuotaikos neslėpė mokyklos sumanytojas Salvijus Paškauskas. – Rugsėjo mėnesį gimė mintis, kad idealiausia, jog klaipėdiečių ir rajono vaikų mokyklos dalininkais būtų abi savivaldybės. Šiandien politikai padėjo įgyvendinti vieną didžiausių mano svajonių.“

Klaipėdos savivaldybė steigiant mokyklą prisidės 100 tūkst. litų įstatiniu kapitalu. Taip pat teorijos pamokoms suteiks 60 kv. m patalpas. Uostamiesčio valdžia įsipareigojo kasmet skirti po 200 tūkst. litų, kurie, anot S.Paškausko, bus skirti mokos fondui, treniruočių procesui ir varžyboms.

Klaipėdos rajono įstatinis kapitalas bus perpus mažesnis – 50 tūkst. litų. Be to, Gargžduose posėdžiaujantys politikai žadėjo sportininkams kasmet skirti bent po 50 tūkst. litų, taip pat „Šiauriui“ Drevernoje, kurioje bus mokyklos bazė, suteikti krantinę ir elingą. Jei vaikų daugės, rajonas nepagailės proporcingai padidinti finansavimo.

„Mes, Jūrinio buriuotojų klubo atstovai, mokyklos dalininkais tapsime įnešę įrangos už 280 tūkst. litų, – sakė S.Paškauskas. – Vaikų jau laukia apie 30 „Optimist“ klasės laivelių, 10 „Laser“ klasės jachtų, mikroautobusai, priekabos jachtų gabenimui, kateriai, reikalingi treniruočių procesui.“

„Šiaurys“ pakeis „Suominį“

Buriavimo specialistas neslėpė, kad „Šiaurys“ tęs buvusios „Suominio“ buriavimo mokyklos darbus.

„Suominis“ vykdė veiklą neturėdamas bazės. Mes pirmiausia sieksime pakloti gerus pamatus, ant kurių bus statoma tvirta mokykla, o vėliau pritrauksime dar daugiau vaikų“, – tvirtino S.Paškauskas.

Jau šiandien „Šiaurio“ mokykloje yra beveik 40 vaikų iš Klaipėdos ir 10 – iš rajono.

Anot vadovo, bus siekiama, kad buriavimo paslapčių mokytųsi apie 80 berniukų ir mergaičių, kuriuos ugdytų penki treneriai.

Mokykla jau turi savo lyderius – Dominyką Kneižį ir Mantą Pekūną. Abu jie – Lietuvos rinktinės nariai, sėkmingai rungtyniaujantys tarptautinėse varžybose.

Kad mokykla išgyventų, o jaunieji buriuotojai turėtų kuo geresnes sąlygas kelti meistriškumą, kas mėnesį tėveliams iš piniginės teks iškrapštyti po 100 litų. Į šią sumą įskaičiuota vaikų vežiojimas į treniruotes, varžybas.

S.Paškauskas neslėpė, jog vargsta ieškodamas trenerių.

„Du treneriai yra, trečio niekaip nerandu. Specialistų deficitas yra ne tik Klaipėdoje – visoje Lietuvoje, – pastebėjo jis. – Kai plėsimės, teks dar aktyviau ieškoti trenerių.“

Mokykloje kol kas numatyti penki etatai: direktoriaus, administratoriaus ir trijų trenerių.

Varžybos vys varžybas

Iniciatorius kupinas įvairiausių planų.

„Kai kuriuos renginius organizuosime ir Gargžduose. Kai Gargždai švęs miesto gimtadienį, karjere surengsime vaikų buriavimo šventę. Taip pat rengsime stovyklas, į kurias tėveliai, tikiuosi, mielai išlydės savo atžalas. Nesėdėsime rankų sudėję ir žiemą. Vėją į bures balnosime, varžydamiesi ledrogėmis“, – planais dalijosi „Šiaurio“ vadovas.

S.Paškauskas neslėpė, kad mokykla sieks ir užsidirbti – mokydama buriuoti suaugusiuosius.

„Savivaldybių pinigų akivaizdžiai neužteks. Ieškome ir ieškosime rėmėjų. Bandysime kiek įmanoma daugiau ir patys užsidirbti teikdami paslaugas buriuoti ir lėkti ledrogėmis norintiems žmonėms.

Anot S.Paškausko, jau numatytos trejos didelės vaikų buriavimo varžybos, vyksiančios birželio, liepos ir rugsėjo mėnesį.

„Mokykla skirs didelį dėmesį pažangiems vaikams, – dievagojosi klaipėdietis. – Stengsimės kuo daugiau auklėtinių išvežti į tarptautines varžybas.“

Vadovas prisipažino, kad turi ambicingų kėslų – aplenkti Lietuvoje pirmaujančius kauniečius. Tiesa, tai sunki užduotis, nes laikinojoje sostinėje treniruotes lanko apie 200 vaikų, kuriuos ugdo 10 trenerių, o Kauno buriavimo mokyklos biudžetas siekia apie milijoną litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių