Šiaurės miestelyje sodins parką

Sostinės Šiaurės miestelyje, greta daugiafunkcio biuro, komercinės ir gyvenamosios paskirties komplekso „North Star“ bus sodinamas parkas. Natūralus gamtos kampelis taps jaukia viešąja erdve ne tik aplinkiniams, bet ir visiems sostinės gyventojams.

„Norint pailsėti nuo didmiesčio šurmulio ir pasimėgauti gamta dažniausiai tenka išvykti toliau nuo savo namų. Džiaugiamės, kad Šiaurės miestelio gyventojams ir „North Star“ naujakuriams sukursime jaukią rekreacinę erdvę – gyvos gamtos kampelį“, – sakė projektą vystančios įmonės „MG Valda“ turto valdymo direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

Naujajame parke bus sodinami beržai, liepos, klevai, vilkmedžiai ir pušys, todėl turėtų priminti natūralų miškelį.
Atkurta natūrali gamta padės pailsėti nuo greito didmiesčio ritmo bei įkvėpti gryno oro gūsį. „Praeina nemažai laiko, kol medžiai užauga. Jaunus medelius lengviau nulaužti, jie dažniau kenčia nuo ligų. Todėl planuojame rinktis jau gerokai paaugusius želdinius“, – teigė  S. Mekionienė.

Pasak jos, parkas taps saugia ir malonia poilsio erdve – vaikščiojimo takeliai, įrengti suoliukai, naktimis apšviesta teritorija. Parko teritorijoje bus išsaugota ir jau esama vaikų žaidimų aikštelė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių