„Šiaulių banko“ darbuotojams – įtarimai pinigų pasisavinimu

„Šiaulių banke" nustačius galimai neteisėtą banko filialo darbuotojų veiklą ir apie tai pranešus teisėsaugos institucijoms, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamajame kodekse numatytos nusikalstamos veikos - turto pasisavinimo - požymius.

Pranešimas apie įtarimą dėl svetimo turto pasisavinimo įteiktas trims „Šiaulių banko" Kauno filialo darbuotojams. Pirminiais ikiteisminio tyrimo duomenimis, šie asmenys, pasinaudodami savo tarnybine padėtimi, per tyrimo metu nustatinėjamą laikotarpį galimai pasisavino bankui priklausančias pinigų sumas.

Prokuroro prašymu teismas vienam įtariamajam skyrė kardomąją priemonę - suėmimą 1 mėnesiui, kitiems dviems šio banko darbuotojams skirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

„Šis atvejis dar kartą parodo, kad bankų sistemoje veikia vidinės kontrolės mechanizmai ir  savalaikis bendradarbiavimas su teisėsaugos institucijomis, kurio dėka užkertamas kelias galimiems piknaudžiavimams", - sakė Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros prokuroras.

Neoficialiais duomenimis, „Šiaulių banko" Kauno filialo vadovas Vidas Razvickas buvo sulaikytas praėjusią savaitę, o maždaug prieš savaitę buvo atleistas iš darbo.


Šiame straipsnyje: šiauliųbankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių