Šią savaitę Vilniuje rengiamos Kinijos dienos

Šią savaitę Vilniuje organizuojami "Kinijos dienų Lietuvoje 2010" renginiai, per kuriuos rengiamos parodos ir diskusijos kultūros bei verslo temomis.

Šią Kinijos dienų programą Užsienio reikalų minsiterija (URM) inicijavo Šanchajuje vykstančios parodos EXPO 2010 proga. Pasaulinėje parodoje pirmadienis yra paskelbta Lietuvos diena.

URM pirmadienį bus atidarytos dvi parodos. Iš Vilniaus universiteto bibliotekos fondų parengtoje parodoje "Orientalistikai Vilniaus universitete - 200" galima pamatyti knygų ir rankraščių, atspindinčių lietuvių indėlį į orientalistikos mokslą ir domėjimąsi Rytų kultūromis per pastaruosius du šimtmečius.

Kitoje parodoje - "Žvilgsnis į Kiniją" - eksponuojamos fotomenininko Vytauto Daraškevičiaus Kinijoje darytos nuotraukos.

Ketvirtadienį ministerijoje rengiama diskusija"Lietuva ir Kinija: transporto logistikos potencialas". Jos metu verslo ir politikos atstovai aptars galimybes plėtoti bendradarbiavimą su Kinija išnaudojant Lietuvos transporto ir logistikos galimybes. Bus pristatyta nevyriausybinės organizacijos "Baltijos vizijos grupė" studija "Transporto mazgo sukūrimas Lietuvoje: Kinijos potencialas".

Kinijos dienų metu taip pat vyks asociacijos "Lietuvos ir Kinijos forumas" steigimo iškilmės, rengiama vieša paskaita apie tradicinę kinų kultūrą šiandienos Kinijoje, bus galima susipažinti su tradicine kinų medicina ir virtuve, pranešė URM.

Kino teatre "Pasaka" vyks Kinijos filmų savaitė, per kurią nemokamuose seansuose bus pristatyti keturi Kinijos filmai.


Šiame straipsnyje: kinijos dienos

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių