Šį rudenį VDU – itin gausus užsienio studentų būrys

Šį rudenį Vytauto Didžiojo universitetas pirmą kartą pasitiko rekordiškai gausų užsieniečių studentų būrį. Prie universiteto bendruomenės prisijungė beveik šimtas studentų iš 21 pasaulio šalies – ne tik Europos, bet ir Pietų Korėjos, Japonijos, JAV, Brazilijos, Azerbaidžano.

Vienas iš ryškesnių pokyčių šiemet – net devyni atvykę studentai pasirinko pilnas magistro programas anglų kalba, kurias baigusiems bus suteiktas magistro kvalifikacinis laipsnis. Pusė iš pilnas mokamas studijas pradėjusių užsieniečių atvyko iš JAV, didžiausio populiarumo sulaukė Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto siūlomos magistro studijos.

„Nusprendžiau studijuoti Lietuvoje siekdamas ne tik išsilavinimo, bet ir galimybės pažinti svetimą šalį, patirti naujų  įspūdžių. Esu maloniai nustebintas, kad žmonės Lietuvoje tokie draugiški, o studentai puikiai kalba angliškai“, – sakė Žurnalistikos magistrantūros studijas VDU pasirinkęs studentas iš JAV Ryan Kemp.

Tradiciškai didžioji dalis užsieniečių atvyko pagal „LLP/Erasmus“ programą, šiemet jie sudaro kiek daugiau nei du trečdalius visų atvykusių užsieniečių. Kaip ir ankstesniais metais, tarp „LLP/Erasmus“ studentų populiariausi Ekonomikos ir vadybos (EVF) bei Politikos mokslų ir diplomatijos (PMDF) fakultetai. Daugiausia studentų atvyko iš Turkijos ir Prancūzijos, daugiau nei pusė atvykusių prancūzų rinkosi EVF siūlomas studijas.

 „Džiaugiamės mainų rezultatais ir tuo, kad universitetas vis labiau patrauklus užsienio studentams. Per dešimtmetį vien „LLP/Erasmus“ programos mobilumo galimybėmis pasinaudojo ir į VDU atvyko daugiau nei  400 užsieniečių. Tikimės, kad atvykstančių gabių ir iniciatyvių studentų skaičiai ir toliau augs ir tai prisidės prie Kauno, kaip jaunatviško, gyvo ir spalvingo miesto kūrimo ir įsitvirtinimo“, - kalbėjo Tarptautinių ryšių tarnybos direktorė Zina Baltrėnienė.

„LLP/Erasmus“  programa itin patraukli ir VDU studentams – jos privalumais jau pasinaudojo beveik tūkstantis studentų ir penki šimtai universiteto dėstytojų, šį rudenį pagal „LLP/Erasmus“ programą išvyko šešiasdešimt universiteto bendruomenės narių. Dar devyni studentai gavo VDU stipendijas studijoms užsienyje ir dalis pasirinko tokias egzotiškas šalis, kaip Japonija ar Pietų Korėja.


Šiame straipsnyje: VDU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių