S.Geda dar nesiruošia į kalėjimą

Sigitas Geda dar nesiruošia sėsti į kalėjimą - Vilniuje jis pristato savo naują knygą, o jo advokatas rengiasi apskųsti teismo sprendimą.

Ketvirtadienį Vilniaus mokytojų namuose bus pristatoma nauja rašytojo Sigito Gedos knyga „Vasarė ajero šneka: dienoraščiai ir tyrinėjimai". Knygoje surinkti prieš šešerius-aštuonerius metus rašyti eseistikos ir prozos kūriniai.

Gali būti, kad tai paskutinė rašytojo knyga, išleista prieš jam einant atlikti bausmę į koloniją.

Spalio 10 dieną Vilniaus apygardos teismas Sigitui Gedai skyrė trejų metų bausmę, kuri turi būti atlikta atviroje kolonijoje. Kolonijoje kalintys asmenys gali laisvai matytis su artimaisiais, gauti siuntinius, skambinti telefonu ir netgi išvykti už kolonijos ribų gydymosi, mokymosi, darbo tikslais.

Rašytojas buvo nuteistas už tai, kad knygai pjaustyti skirtu peiliu sužalojo savo 27-erių metų dukterį. A.Geda iki šiol neigia savo kaltę.

Rašytojo advokatas Stasys Karvelis žiniasklaidai sakė, kad kreipsis į Apeliacinį teismą paskutinę dieną, kada dar galima apskųsti nuosprendį. Spalio 21 dieną sukaks lygiai 20 dienų nuo teismo nuosprendžio paskelbimo, būtent per tiek dienų nuosprendį dar galima užginčyti. 

Nuteistam S.Gedai teismas skyrė rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Vilniuje rašytojas gali laisvai bendrauti su savo knygų skaitytojais ir gerbėjais. Šiandien rašytojas dalyvauja Vilniaus teatro „Lėlė“ jubiliejiniame vakare, į kurį pakviesti teatro spektakliams pjeses rašę autoriai. S.Geda yra parašęs scenarijų jau 26-erius metus lėlių teatre rodomam spektakliui „Ką senelis padarys, viskas bus gerai" pagal H.K.Anderseno pasakos motyvus.


Šiame straipsnyje: Gėdakalėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių