SGD terminalo krantinės statytojai inicijuojama bankroto byla?

Bendrovės „Klaipėdos nafta“ užsakymą statyti suskystintų gamtinių dujų terminalo krantinę prie vadinamosios Kiaulės nugaros laimėjusiai Latvijos bendrovei BMGS inicijuojama bankroto byla, - informuoja naujienų agentrūta BNS.

Rygos miesto centrinio apygardos teismas balandžio 10 dieną gavo Rygos statybos ir remonto darbų įmonės „7.Projekts“ ieškinys, kuriuo prašoma teismo iškelti bankroto bylą BMGS.

BMGS įmonei „7.Projekts“ yra skolinga apie 900 tūkst. litų sumą.

„Klaipėdos nafta“ ir BMGS kovo 19 dieną pasirašė 27,19 mln. eurų (93,88 mln. litų be PVM) vertė sutartį dėl SGD terminalo krantinės projektavimo ir statybos.

BMGS anksčiau už 16 mln. litų statė krantinę ir tvirtino krantą prie Klaipėdos konteinerių terminalo Malkų įlankoje, be to, už 6,8 mln. litų ji pildė Palangos paplūdimius smėliu.

Papildyta BMGS komentaru:

Bankrotui nėra pagrindo

Uždarojoje akcinėje bendrovėje BMGS nėra jokių bankroto požymių, numatytų Latvijos bankroto įstatyme, tvirtinama benrovės išlatintame pranešime spaudai.

Statybos bendrovė disponuoja pakankamomis lėšomis ir yra įvykdžiusi visus prisiimtus įsipareigojimus, kuriuos visada įvykdo laiku. Todėl subrangovo SIA „7 Projekts“ ieškinys, pareikštas Rygos miesto centriniame apylinkės teisme, kuriuo prašoma BMGS iškelti bankroto bylą, yra nepagrįstas ir jo vienintelis tikslas – ne spręsti dalykinį ginčą teisiniu keliu, o daryti spaudimą BMGS.

Sumą, kurią SIA „7 Projekts“ reikalauja priteisti, yra santykinai nedidelė ir sudaro maždaug 1/220 dalį BMGS konsoliduotųjų pajamų, kurios 2012 m. siekė apie 40 mln. latų. Pernai bendrovė uždirbo maždaug 1,5 mln. latų pelną.

BMGS ir „7 Projekts“ ginčas kilo dėl to, kad subrangovas nekokybiškai atliko nuotekų sistemos plėtros ir rekonstrukcijos darbus. Reikia pažymėti, kad nusiskundimų dėl kokybės turėjo ne tik generalinis rangovas BMGS, bet ir užsakovas – komunalinių paslaugų įmonė „Saulkrasti“.

Šiuo metu BMGS įgyvendina keletą svarbių projektų ir nenori įsivelti į procesą, kuris nepagrįstai gali pakenkti bendrovės reputacijai. Todėl BMGS ir „7 Projekts“ 2013 m. balandžio 19 d. sudarė taikos susitarimą, kuriuo nutraukiami tolesni sutartiniai ar kitokie generalinio rangovo ir subrangovo santykiai. Deja, dėl įstatymų numatytos tvarkos teismo posėdis įvyks nepaisant to, kad šalims pavyko susitarti taikiai.

„Mūsų bendrovė dirba itin sėkmingai ir nėra nei menkiausio pagrindo įtarti, kad bendrovė galėtų būti nemoki. Galima tik apgailestauti, kad Latvijos įstatymai leidžia bendrovėms teikti ieškinius dėl bankroto bylos iškėlimo kitoms įmonėms, kol teismai nėra išsprendę teisinio ginčo”, – teigia AS BMGS valdybos pirmininko pavaduotoja Svetlana Afanasjeva.

„Tai reiškia, kad įmonės reputacija gali būti sugriauta tuomet, kai ji šalies ir užsienio rinkose pagal sudarytas sutartis vykdo svarbius projektus. Taip, šiuo metu BMGS siekia sudaryti sutartį su stambiu Lietuvos užsakovu ir labai tikiuosi, kad kaimyninės šalies bendrovė atsispirs šiam bandymui minėtus įvykius nušviesti kaip didelę sensaciją. Tikiu, kad Lietuvos įmonė sprendimą priims vertindama tik į mūsų gebėjimus.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
vel kremliaus pinkles???? ar kas? tai kaip tokia valstybe gali noreti statyti atomine? protu nesuvokiama...

to Gebelsas

to Gebelsas portretas
Daugiau nė lašo!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių