Šeštadienį Lampėdžių paplūdimys virs stalo teniso aikštele

Šeštadienį Kaune bus atverstas naujas Lietuvos stalo teniso istorijos puslapis – Lampėdžiuose įvyks pirmasis šalies stalo teniso čempionatas lauke.

Žaidėjai – iš visos Lietuvos

Vasaros stalo teniso čempionatas – sporto ir pramogų renginys šio sporto mėgėjams, profesionalams ir visiems sveikai gyvenantiems žmonėms. Anot organizatorių, renginio tikslas – išsiaiškinti geriausius stalo teniso žaidėjus tarp mėgėjų ir profesionalų, populiarinti šią sporto šaką bei aktyvų gyvenimo būdą.

Į Lampėdžių paplūdimio aikštelėje vyksiantį renginį jau užsiregistravo daugiau nei 80 stalo teniso entuziastų. "Tikimės, kad profesionalių stalo teniso žaidėjų efektingas žaidimas sudomins ne vieną kaunietį ar miesto svečią. Manome, kad itin daug žmonių, ypač vyresnių, kurie nesinaudoja internetu, į čempionatą užsiregistruos varžybų dieną", – svarstė vienas organizatorių Kauno stalo teniso klubo "Vienuolika" narys Remigijus Juknelis.

Anot R.Juknelio, apie čempionatą buvo pranešta daugeliui teniso klubų visoje Lietuvoje, kurie noriai palaiko idėją. Todėl viliamasi, kad į Vasaros stalo teniso čempionatą suplūs iki 200 žaidėjų.

Jam antrino ir Vilniaus "Stalo teniso akademijos" atstovas Eduardas Medonis, teigdamas, kad registracija internetu yra ne tokia populiari ir priimtina, kaip registracija varžybų dieną.

"Lietuvos sporto mokyklose yra per 20 stalo teniso skyrių, iš viso sportuoja apie 2000 vaikų, o šia sporto šaka užsiima apie 3000 mėgėjų, tad tikimės, kad renginyje įdomių ir įtemptų kovų netrūks", – intrigavo R.Juknelis.

Grįžta į madą

Pastaruosius trejus metus stalo tenisas Lietuvoje – vėl ant bangos. Stalo teniso populiarintojai sako nematą prasmės net lyginti šios sporto šakos padėties šalyje šiandien ir tos, kuri buvo prieš 10–15 metų.

"Vilniuje per trejus metus atsirado 4 nauji klubai: 3 iš jų turi savo sales, o vienas klubas dešimtyje mokyklų yra įsteigęs stalo teniso sekcijas", – apie augantį susidomėjimą stalo tenisu kalbėjo E.Medonis. Kaune veikia trys sporto klubai, stalo tenisas žaidžiamas ir mokyklose.

Kol kas organizatoriai nedrįsta kviesti dalyvių iš užsienio ir apie galimybę surengti tarptautinį stalo teniso turnyrą lauke kalba atsargiai.

"Vokietijoje vyksta daugybė stalo teniso turnyrų, Maskvoje jie net rengiami Raudonojoje aikštėje, o Baltijos šalyse, kiek žinome, apie tokius čempionatus negirdėti, tačiau kol kas kviesti užsieniečių neskubame", – anot R.Juknelio,  pirmiausia čempionatai turi įsibėgėti Lietuvoje.

"Gegužės mėnesį buvome surengę stalo teniso turnyrą prie prekybos centro "Savas" – dalyviai ir svečiai liko patenkinti, todėl tikimės, kad šis Lietuvos čempionatas pritrauks minias miestiečių", – vylėsi kaunietis.

Lauke – kitokie pojūčiai

Neatsitiktinai renginys, kuriuo bandoma atversti naują Lietuvos stalo teniso istorijos puslapį, vyks mūsų mieste. Kauniečių pasiekimai būdavo aukščiausi nuo pat pirmųjų čempionatų.

"Tarpukario Lietuvoje stalo tenisas buvo žaidžiamas Šiauliuose, Panevėžyje, Kybartuose, Prienuose ir kitur, bet tvirtai pirmaudavo Kauno sportininkai", – džiaugėsi R.Juknelis, priminęs, kad kaunietė Ona Gurvičaitė ir Jokobas Šimensas tapo ir pirmojo Lietuvos pingpongo – taip stalo tenisas buvo vadinamas, kol šį pavadinimą užpatentavo amerikiečiai – čempionato, surengto 1927-aisiais, nugalėtojais.

Anot organizatorių, daugelis žmonių stalo tenisą mėgsta žaisti sodybose ar kaime, tad Lampėdžiai yra ideali vieta išmėginti savo jėgas turnyre ir pramoginėse rungtyse.

"Lampėdžiuose yra vandens telkinys, žmonės, kol varžybos nevyks, turės galimybę išsimaudyti. Šioje vietoje yra dauba, kuri naudinga čempionatui, mat saugo nuo vėjo. Atviroje vietoje pučiantis vėjas gali sukelti keblumų. Svarbiausia, kad viskas vyksta gamtoje , o Lampėdžiai – viena gražiausių miesto vietų", – pasirinkta tinkama varžybų vieta džiaugėsi R.Juknelis.

Apie 1000 kv. m. aikštelėje vietos užteks ir jauniems teniso žaidėjams, ir patyrusiems senjorams bei dailiosios lyties atstovėms.

"Lauke yra visai kitoks erdvės pojūtis, tad tiems, kurie nėra žaidę, iš pradžių gali būti keista ir sunku, tačiau tikimės, kad greitai prisitaikys. Manome, kad profesionalams lauko sąlygos nepakiš kojos ir jie greitai adaptuosis", – svarstė E.Medonis. Jis pasidžiaugė, kad Vilniuje, Valakampių paplūdimyje, yra pastatyti stalo teniso stalai, kur visi norintieji, kai lauke geras oras, kviečiami atvykti ir už simbolinį mokestį žaisti stalo tenisą.

Mėgėjai neliks nuskriausti

Nors į čempionatą prašoma atsinešti savo inventorių, organizatoriai ramina, kad pamiršusiesiems raketės bus paskolintos.

"Suvažiuos daug stalo teniso klubų, todėl manome, kad jie tikrai galės paskolinti po keletą rakečių", – svarstė R.Juknelis.

Organizatoriai priminė: mėgėjų turnyre gali dalyvauti nereitinguoti Lietuvos stalo tenisininkų asociacijos žaidėjai ir tie, kurie nežaidžia Lietuvos stalo teniso lygose.

Čempionato remėjai mėgėjams žada dalyti kamuoliukus, o pirmosios vietos nugalėtojui atiteks 500 litų kelionės čekis. Antrąją ir trečiąją vietą besidalijantys sportininkai bus apdovanoti 300 litų čekiais kelionei.

Renginys: Lietuvos stalo teniso čempionatas lauke.

Vieta: Lampėdžiai (aikštelėje įvažiuojant į pagrindinį Lampėdžių paplūdimį).

Laikas: Liepos 24 diena  ( šeštadienis) 11 val.

Kaina: startinis čempionato mokestis - 5 litai.


Šiame straipsnyje: Stalo tenisasLampėdžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių