Senjorai kviečiami puodeliui kavos

Sostinė priklauso ne tik jaunimui – dešimt Vilniaus kavinių nuo šv. Velykų iki gegužės 9 dienos kvies senjorus  nemokamai pasivaišinti puodeliu kavos ar arbatos.

Pamatyti Vilniuje kavinėje su draugais besišnekučiuojantį senjorą – gana retas vaizdas. Ne vienas numoja ranka pareiškęs, kad tokios vietos skirtos jaunimui. Be to, ir pinigų vaikščioti po kavines turi ne kiekvienas pensinio amžiaus sulaukęs žmogus.

Tačiau miestas priklauso visiems – tai priminti prieš kelerius metus  bandė Vilniuje vykdyta akcija "Iki susitikimo prie kavos puodelio!". Šiemet ji vėl atgimsta. Tiesa, kiek mažesnė – seniau į ją įsijungdavo dvidešimt ir daugiau kavinių, šiemet kol kas jų yra dešimt, bet organizatoriai tikisi, kad galbūt jų dar atsiras daugiau.

Akcijos iniciatorius Artūras Zuokas džiaugėsi, kad nors daugeliui kavinių dabar sunkūs laikai, visgi atsirado sutikusių bendradarbiauti: "Juk ši akcija kainuoja ne daug, kavos ir arbatos savikaina nėra didelė, tai labiau požiūrio reikalas. Pasistengėme parinkti tokį laiką, kai kavinės nebūna sausakimšos, todėl ir jų savininkams bus smagu matyti kavines pilnas žmonių".

Akcija vyks nuo šio sekmadienio iki gegužės 9 dienos, planuojama ją pakartoti kalėdiniu laikotarpiu. "Ši akcija dažniausiai vykdavo Kalėdų proga, bet porą kartų buvo ir Velykoms. Pavasarį švenčiama gegužės pirmoji ir mamos diena, norime suteikti senjorams daugiau teigiamų emocijų. Mūsų tikslas, kad jie išeitų į miestą, pamatytų, kad miestas priklauso ir jiems", – kalbėjo A.Zuokas.

Akcijos dalyviai:

„Charlie Pizza”, Antakalnio g. 44, nuo 10 iki 12 val.
„Cozy”, Dominikonų g. 10, nuo 10 iki 12 val.
„Europa Classic“ - Konstitucijos pr. 14, “Best Western” viešbutis, nuo 11 iki 13 val.
„Itališka vyninė“, Užupio g. 30, nuo 11 iki 13 val.
„Karolina viešbutis“, Sausio 13-osios g. 2, nuo 11 iki 13 val.
„Medininkai“, Aušros Vartų g. 8, nuo 11 iki 13 val.
„Pilies menė“, Pilies g. 8, nuo 11 iki 13 val.
„Sonnets“, Bernardinų g. 8/8, „Šekspyro“ viešbutis, nuo 11 iki 13 val.
„Soprano” ledainė, Pilies g. 3, nuo 10 iki 12 val.
„Soprano” ledainė, Saltoniškių g. 9, PC „Panorama“, nuo 10 iki 12 val.


Šiame straipsnyje: senjoraipensininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių