Sendaikčių turgų planuojama perkelti į Mokytjų namus

Sendaikčių turgus ant Tauro kalno skaičiuoja paskutines dienas. Prasidėjus daugiafunkcinio pastatų komplekso statyboms ant Tauro, kitos vietos turgui ieško ieško ne tik patys prekeiviai, bet ir sostinės valdžia.

Trečiadienį sostinės savivaldybės administracijos direktoriaus pasitarime buvo svarstoma, kur perkelti Sendaikčių turgų, kuris kelis dešimtmečius gyvavo ant Tauro kalno.

Pasitarime dalyvavę kultūros, švietimo, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkai, miesto plėtros, ūkio, verslo ir kultūros specialistai žada apsispręsti tada, kai išnagrinės visas naujas galimybes.

Kol kas posėdyje pasiūlyta tik viena iš galimų vietų sendaikčių turgui - Mokytojų namų kiemelis. Kiek anksčiau buvo kalbėta  apie planus turgų perkelti Tymo kvartalą ar senamiestį.

Dienraščio „Vilniaus dienos“ kalbinti prekiautojai antikvarinėmis vertybėmis, kolekciniais daiktais ir sendaikčiais įsitikinę, jog tai būtų didžiulė kultūrinė netektis.

Tokios nuomonės laikosi ir Vilniaus kolekcininkų klubo, įsikūrusio Profsąjungų rūmuose, narys Stasys Paškevičius.

Anot jo, vien informacijai paskleisti apie naują turgaus vietą prireiktų kelerių metų. Vis dėlto ir tuomet neabejotinai atsirastų žmonių, kurie sendaikčių turgaus ieškotų ant Tauro kalno.


Šiame straipsnyje: sendaikčių turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių