Senamiestyje veiks ūkininkų turgus

Nuo spalio pradžios netoli  Kauno pilies pradės veikti ūkininkų turgus. Iš pradžių jis dirbs tik šeštadieniais.

Kauno miesto vadovai siūlė turgų organizuoti Rotušės aikštėje, tačiau ūkininkai pasiūlė kitą vietą.

„Ūkininkai jaustųsi šiek tiek nepatogiai Rotušės aikštėje, todėl jiems labiau priimtina vieta yra autobusų stotelė prie Kauno pilies. Ten labai erdvu, vietos tikrai užteks", - portalui sakė Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungos (LŠŪS) tarybos pirmininkas Vidas Juodsnukis.

Anot jo, turguje bus prekiaujama tik ūkininkų išauginta ir pagaminta produkcija:  

vaisiais, uogomis, medumi, rūkytais  mėsos gaminiais, pintinėmis.

„Ten tikrai nebus prekiaujama dėvėtais drabužiais. Visiems už simbolinį mokestį bus išduodami leidimai. Taip kontroliuosime,  kad į turgų nepatektų perpardavinėtojai su tokia produkcija, kurios pilna didžiuosiuose prekybos centruose", - teigė V.Juodsnukis.

Jis mano, kad turgus labai reikalingas smulkiesiems ūkininkams, kuriems nepavyksta sudaryti sutarčių su prekybos centrais, nes negali pasiūlyti produktų dideliais kiekais.

Šeimos ūkininkų sąjungos pirmininko Kazimiero Starkevičiaus teigimu, miesto gyventojai turės galimybę nusipirkti žemės ūkio produktų iš pirmų rankų.

„Nors turgus pradės veikti prieš rinkimus, tačiau jame nebus „bačkų" norintiems reklamuotis. Kandidatai, kaip ir visi kauniečiai, galės tik  nusipirkti produktų. Aš turguje taip pat neprekiausiu", - tikino K.Starkevičius, kuris pats kandidatuos į Seimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių