Senamiesčiui - gaivinančios idėjos

Sostinės valdžia ieško būdų, kaip įkvėpti Vilniaus senamiesčiui naujos gyvybės. Jos vizijose – šurmuliuojančios mugės, sendaikčių turgus ir keliaujantys natūralaus maisto pardavėjai.

Savaitgalį išeini pasivaikščioti po Vilniaus senamiestį. Iš prekeivių gatvėje nuperki vaikui saldumyną ar žaislą. Persimeti keliais žodžiais su sendaikčių pardavėjais – jie juk apie kiekvieną daiktą turi ką papasakoti. Pamatai automobilius, kuriuose savo užaugintais ar pagamintais maisto produktais prekiauja Lietuvos ūkininkai. Pasiteirauji, kaip laikosi jo šeima, o ūkininkas, pasitikslinęs, ar norėsi to paties kaip visada, į krepšelį įkrauna tavo mėgstamiausios dešros ar sūrio. Utopija? Galbūt greitai pavyks bent kiek priartėti prie tokio idiliško paveikslo.

„Svarstome, ką galime padaryti, kad Vilniaus senamiestis būtų kuo gyvesnis, judresnis. Idėjų turime daug, tačiau jos dar labai abstrakčios, be konkrečių terminų ar detalių. Tariamės su visais departamentais, kas kuo gali prisidėti“, - sakė Savivaldybės verslo ir paslaugų skyriaus vedėjas Marius Skarupskas.

Pirmi žingsniai idėjos įgyvendinimo link bus pradėti žengti jau šį mėnesį. Sausio pabaigoje į Vilniaus gatves išriedės pirmieji automobiliai, kuriuose ūkininkai prekiaus natūraliais gaminiais. Tiksli prekybos vieta ir laikas dar bus tikslinami.

Apie tai daugiau skaitykite rytojaus dienraštyje „Vilniaus diena“


Šiame straipsnyje: senamiestisturgusmiestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių