„Senajį turgų“ kontroliuos tik valdantieji

Miesto tarybos posėdyje ketvirtadienį užvirė mūšis dėl bendrovės „Senasis turgus“ Stebėtojų tarybos sudėties.

Opozicija, pasipiktinusi, kad jos neleidžia kontroliuoti savivaldybės įmonės, net pasitraukė iš balsavimo.

Politikai nustatė, kad bendrovės „Senasis turgus“ Stebėtojų taryboje turi dirbti trys valdžios atstovai. Valdantieji pasiūlė, kad jais taptų Klaipėdos mero patarėjas Simonas Gentvilas ir miesto tarybos nariai Vygantas Vareikis bei Valerijonas Bernotas. Abu politikai priklauso valdančiajai daugumai.

Opozicijos atstovams tai itin nepatiko. „Stebėtojų taryba turi būti sudaryta tik iš opozicijos atstovų, nes jie privalo kontroliuoti, ar įmonėje viskas skaidru“, - pareiškė Viačeslavas Titovas.

Jam antrino ir Vytautas Lupeika. Jis teigė neįsivaizduojąs, kaip mero patarėjas gali spręsti turgaus reikalus, kaip mokslo žmogus V. Vareikis kovos su kontrabandininkais. „V. Bernotas taip pat negalėtų dirbti Stebėtojų taryboje, nes yra nedrausmingas žmogus, laksto iš partijos į partiją“, - nuomonę reiškė V. Lupeika.

Jis pasiūlė, kad Stebėtojų taryboje būtų bent viena opozicijos atstovė – S. Gentvilo vietą užimtų Lilija Petraitienė.

Tačiau dauguma politikų pasisakė prieš tokį pasiūlymą. „L.Petraitienė lieka ant atsarginių suolelio“, - pajuokavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Vienas opozicijos lyderių Arūnas Barbšys buvo itin kategoriškas. „Kadangi valdantieji bijo kontrolės, užsigrobė turgų ir į jo reikalus nenori įsileisti opozicijos atstovų, siūlau jiems iš viso nedalyvauti balsavime“, - paragino A. Barbšys.

Dauguma mažumos atstovų įsiklausė į tokį pasiūlymą, tačiau valdančiųjų balsų pakako, kad įvyktų balsavimas dėl Stebėtojų tarybos patvirtinimo ir nustatyta, kad joje dirbs S. Gentvilas, V.Vareikis ir V. Bernotas.


Šiame straipsnyje: Senasis turgusSimonas Gentvilas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Kokia gali būti Stebėtojų taryba, jei į ją neįleidžiami opozicijos atstovai? Ir kaip po to liberalai gali save vadinti modernia, europietiška partija?

jolanta

jolanta portretas
Šiaip, tai labai geras sprendimas. Kitai tarybai užsakius auditą, bus už ką gentvilo sūnų pasodinti

Jolantai

Jolantai portretas
Jūsų Jolanta smegenis su Puteikio smegenimis kartu sudėjus , man rodos abu dar skaitytumėtės silpnapročiai lyginant su S. Gentvilu, pasidomėkite kiek tas jaunas vaikis universitetų baigęs ir kokių, kiek kalbų moka, tai gal tada gėda pasidarys išvis taip kalbėti apie tokius žmones. Mane erzina tokie silpnapročiai kuriems viskas visada blogai... kai seni komunista ivaldo - blogai , kai visokie devynes klases pasibaigę eina į politiką - blogai ir apskritai koks bebūtum viskas - blogai. Daug geriau būtų jei tokie kaip jūs išvis eitų ir pasikartų ant parke augančios pušies šakos ...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių