Sekmadienį Vilnius atiduotas dviratininkams

Sekmadienį Vilnius priklauso dviratininkams. Daugiau nei 4 tūkst. šios transporto priemonės gerbėjų išriedėjo gatvėmis į tradicinį "Velomaratoną".

Vilniaus senamiestis sekmadienį nuo ryto ilsėjosi nuo automobilių ir viešojo transporto. Vietoj jų gatves okupavo dviratininkai – žaismingi, linksmi, nusiteikę ne tik pasportuoti, bet ir gerai praleisti laiką. Pernai pirmą kartą vykęs renginys pateisino organizatorių lūkesčius ir šiemet į jį susirinko tūkstančiu dalyvių daugiau nei pernai – iš viso daugiau nei 4 tūkst.

Starto vietoje, prie Seimo rūmų, dviratininkai pradėjo rinktis nuo pat ryto. 11 val pirmieji į trasą leidosi vaikai, audringai palaikomi tėvelių. Jų užduotis buvo įveikti 2,4 km atstumą ir su ja jie puikiai susidorojo. Po jų prie starto linijos išsirikiavo mėgėjai, važiavę Gedimino prospektu, Šventaragio ir T.Vrublevskio gatvėmis, Karaliaus Mindaugo tiltu, Žvejų, Upės, Vytauto, A.Mickevičiaus gatvėmis, eis per Žvėryno tiltą bei A.Goštauto gatve. Šį ratą jie apvažiavo tris kartus ir iš viso nuvažiavo 24 km.

Nors ir kiek pavargę, bet dviratininkai tikino renginiu nenusivylę. Tai jiems – ne tik proga kartu įveikti trasą ir susikurti nedidelę šventę, bet ir būdas atkreipti dėmesį į dviratininkų problemas sostinėje: čia vis dar trūksta gerai išvystytų takų dviračiams, stokojama eismo dalyvių kultūros. Renginio organizatoriai sakė besivadovaujantys keturiomis svarbiausiomis vertybėmis: ekologija, saugumu, sveikata ir šeima.

Popietę savo jėgas išmėgino profesionalūs sportininkai, tarp kurių buvo tokios Lietuvos sporto žvaigždės kaip  Raimundas Rumšas, Ramūnas Navardauskas, Gediminas Bagdonas ir Vytautas Kaupas. Šis maratonas tapo švente ir žiūrovams – jie dalyvavo įvairiuose prie Seimo vykusiuose renginiuose, ar tiesiog stebėjo pravažiuojančius dviratininkus.

Vieninteliai, ką suerzino šis renginys, buvo viešojo transporto dalyviai. Vairuotojams visą dieną teko keleiviams aiškinti, kad transportas važiuoja ne taip, kaip  įprasta ir teko nuolat gintis nuo nepatenkintų žmonių priekaištų.


Šiame straipsnyje: Velomaratonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių