Šeimos kviečiamos tapti globėjais ar įtėviais

Kauno apskrityje ieškoma žmonių, kurie galėtų tapti vaikų globėjais arba įtėviais.

Kauno rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus duomenimis, rajone 2006 metais globojamų šeimose vaikų buvo 186, 2007 metais - 200 vaikų. Skyriaus vedėjo pavaduotoja Giedrė Ūsaitė portalui sakė, kad vaikų, patenkančių į globos sistemą, kasmet daugėja.

2005 metais globėjų Kauno rajone buvo 164, 2006 metais - 138, 2007 metais - 119 šeimų.

Psichologinės paramos ir konsultavimo centras, bendradarbiaudamas su Kauno apskrities 7 savivaldybėmis (Birštono, Jonavos, Kaišiadorių, Kauno rajono, Kėdainių, Prienų ir Raseinių) vykdo bendrą projektą, skatinantį vaiko globą šeimoje ir įvaikinimą.

„Susidomėjimas globa yra. Kitą savaitę į mokymus renkasi nauja grupė: 6 šeimos iš Kauno rajono, 4 - iš Kėdainių ir 1 iš Kaišiadorių", - portalui pasakojo centro socialinė darbuotoja Daiva Matulevičiūtė.

Vieną grupę Psichologinės paramos ir konsultavimo centras jau paruošė - iš viso 8 šeimas. Pasak socialinės darbuotojos, globėjais ar įtėviais dažniausiai nori tapti vidutinio amžiaus žmonės nuo 30 iki 50 metų. Norintys tapti įtėviais siekia įsivaikinti kuo mažesnius vaikus. Globėjai ryžtasi globoti ir ikimokyklinio amžiaus vaikus.

„Motyvai labai įvairūs: pačių negalėjimas susilaukti vaikų, noras patirti tėvystės džiaugsmus. Kitas motyvas - orientuotas į pačius vaikus: daugelį šeimų veda noras padėti vaikui užaugti šeimoje, įprasminti savo gyvenimą", - pasakojo D.Matulevičiūtė.

Kauno rajone 2005 metais buvo įvaikinta 10 vaikų (iš jų 4 vaikai pateko į užsieniečių šeimas), 2006 - 7 vaikai, 2007 metais - 8 vaikai (6 vaikus įvaikino užsieniečiai). Užsienio piliečiai daugiausia įvaikina specialiųjų poreikių turinčius arba vyresnius vaikus.

Psichologinės paramos ir konsultavimo centras organizuoja mokymus, konsultuoja šeimas su vaiko globa arba įvaikinimu susijusiais klausimais. Kartą per mėnesį organizuojamos globėjų ir įtėvių savitarpio paramos grupės.

Nauja norinčiųjų globoti arba įvaikinti šeimų mokymų grupė renkasi rugsėjo 19 dieną, 15 valandą Kauno rajono savivaldybėje. 

Jeigu jau globojate arba auginate įvaikintą vaiką ir patiriate sunkumų, esate kviečiami nemokamai konsultuotis ar dalyvauti savitarpio paramos grupėse Psichologinės paramos ir konsultavimo centre.

Projektą finansuoja Kauno rajono savivaldybės administracija ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių