Seimo viešbutyje mirė parlamentaras Algis Rimas (papildyta 19.20)

Pirmadienį Vilniuje, Seimo viešbutyje, rastas mirusio Seimo nario Algio Rimo kūnas. Kol kas nežinoma, dėl ko mirė parlamentaras.

Pirminiais duomenimis, Seimo nario kūną apie 17 val. rado valytoja. Įvykį tiria sostinės policija. Kol kas nepranešama, kokia galėjo būti A.Rimo mirties priežastis.

Sostinės policijos vadovas Kęstutis Lančinskas 1diena.lt teigė kol kas negalįs patvirtinti, kad rastas A.Rimo kūnas. Anot jo, gautas iškvietimas į Seimo viešbutį, įvykio vietoje jau dirba policijos kriminalistai. Esą rasto negyvo vyro tapatybę bus galima patvirtinti tik vėliau vakare.

A.Rimas priklausė Seimo socialdemokratų frakcijai. Jis išrinktas Marijampolėje, vienmandatėje apygardoje, taigi dėl Seimo nario mirties teks skelbti pakartotinius rinkimus.

Papildyta: Česlovo Juršėno komentaras

„Galiu patvirtinti, kad tikrai netekom labai rimto, pareigingo, darbštaus Seimo nario. Tai nuostolis ir Seimui, ir Socialdemokratų partijai, ir jo šeimai“, – sakė apie 18.30 val. iš viešbučio išėjęs Seimo narys Česlovas Juršėnas.

„Pirmiausia šeimai užuojauta ir jo rinkėjams. Jis buvo rimtas ir vienmandatėje apygardoje stropus narys, išrinktas vienmandatėje apygardoje antrą kartą“, – sakė prislėgtas mirusiojo bendražygis.

Anot Č. Juršėno, mirtis A.Rimą galėjo ištikti sekmadienį vakare arba praėjusią naktį. Buto durys buvo praviros, o raktas paliktas iš lauko pusės.

„Mums pasakė, kad jis rastas savo kambaryje sėdintis ir jau miręs – kūnas buvo šaltas. Aš pats atsisveikindamas paliečiau jo šaltą ranką. Aš negaliu pasakyti, kas atsitiko – jis sirguliavo. Policijos tyrėjai tvirtina, kad tai nesmurtinė mirtis. Ar infarktas, ar insultas – aš ne daktaras – aš negaliu pasakyti“, – sakė Č.Juršėnas.

Papildyta: partija rengiasia laidotuvėms

Parlamentaras Juozas Olekas 1diena.lt patvirtino, kad Seimo viešbutyje rastas A.Rimo kūnas. J.Oleko žodžiais, A.Rimas sirgo, tačiau kolegos partijoje ir Seime neįtarė, kad jo sveikatos būklė galėjo būti pablogėjusi.

„Jis sirgo, turėjo keletą ligų, gydėsi. Bet buvo darbingas iki paskutinės dienos. Matyt, kas nors atsitiko. Mirties priežasties šiuo metu pasakyti negalima. Matyt, bus tyrimas, ir viskas bus pasakyta“, - 1diena.lt sakė A.Rimo partijos kolega.

J.Olekas nedetalizavo, kuo sirgo A.Rimas.

Dar sekmadienį A.Rimas vairavo, atvažiavo iš Marijampolės į Vilnių. Pirmadienį jis turėjo vykti pas medikus, parlamentarui planuota atlikti kelias gydomąsias procedūras.

„Partijos pirmininkas (Algirdas Butkevičius - red. past.) su juo lyg tai dar vakar kalbėjosi. Vakar jis iš Marijampolės atvažiavo į Vilnių. Turėjo šiandieną nueiti į ambulatorines procedūras, reabilitaciją“, - tęsė J.Olekas.

Anot jo, A.Rimo netektis yra didžiulis smūgis tiek socdemams, tiek Marijampolei. „Jis buvo labai aktyvus. Jis daug prisidėjęs prie Marijampolės gerbūvio kėlimo - tiek kaip Marijampolės valdžios atstovas, tiek kaip Seimo narys. Jis ypatingai rūpinosi savo rinkimine apygarda, jos žmonėmis, jos rūpesčiais. Kiekvieną savaitę važiuodavo, bendraudavo, dalyvaudavo renginiuose. Tai didžiulė netektis“, - velioniui gerų žodžių negailėjo J.Olekas.

Partija jau ruošiasi A.Rimo laidotuvėms.

Vietoje A.Rimo Marijampolės vienmandatėje apygardoje ateinančią žiemą turėtų būti surengti nauji parlamentaro rinkimai.

A.Rimo biografija:

Parlamentaras gimė 1940 m. lapkričio 26 d. Radviliškio rajone, Baukų kaime. Rudenį jam būtų sukakę 70 metų.

A.Rimas aktyviai dalyvavo Lietuvos politiniame gyvenime. 1990-1995 m. jis buvo Marijampolės rajono savivaldybės pirmininku, 1995-1997 m. - Marijampolės apskrities valdytoju. 1997-2000 m. jis vadovavo „Lietuvos taupomojo banko“ Marijampolės skyriui, o po to vėl grįžo į politiką. 2000 m. A.Rimas pirmą kartą išrinktas į Seimą, parlamente jis dirbo jau trečią kadenciją.


Šiame straipsnyje: Algis Rimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių