Seimo rinkimai sostinėje: 20 kandidatų-10 vietų

Antrajame rinkimų į Seimą ture dešimtyje Vilniaus vienmandačių apygardų varžosi 20 kandidatų. Nei vienam iš kandidatavusiųjų sostinėje į Seimą nepavyko patekti pirmojo turo metu. Daugiausiai kandidatų Vilniuje turi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija – devynis. Antri - Liberalų ir centro sąjunga (LiSC), turinti šešis kandidatus.

Naujamiesčio rinkimų apygardoje varžosi TS-LKD atstovė Irena Degutienė ir LiSC narys Vytautas Bogušis.

Senamiestyje - taip pat TS-LKD ir LiSC atstovų kova. Čia į antrąjį rinkimų turą pateko buvęs sostinės meras Artūras Zuokas ir konservatorius Mantas Adomėnas.

Antakalnyje – dar viena TS-LKD ir LiSC akistata. Konservatorių lyderis Andrius Kubilius čia rungiasi su LiSC nariu Gintautu Babravičiumi.

Žirmūnų rinkimų apygardoje TS-LKD atstovė Vilija Aleknaitė-Abramikienė varžosi su socialdemokratu Vyteniu Povilu Andriukaičiu.

Fabijoniškių rinkimų apygardoje į Seimą kandidatuoja LiSC atstovas Raimondas Šukys ir TS-LKD narė Rūta Rutkelytė.

Šeškinėje į antrąjį rinkimų turą tradiciškai pateko socialdemokratų ministrė Vilija Blinkevičiūtė. Jos konkurentas šįkart - TS-LKD narys Audronis Ažubalis.

Justiniškių rinkimų apygardoje rungiasi TS-LKD jaunasis atstovas Paulius Saudargas ir LiSC narys Rimantas Rimeika.

Karoliniškėse į Seimo nario postą pretenduoja TS-LKD narė Danutė Bekintienė ir Partijos Tvarka ir teisingumas atstovas Henrikas Mackela.

Lazdynuose vienas iš Liberalų sąjūdžio lyderių Gintaras Steponavičius rungiasi su TS-LKD nariu Algiu Strielčiūnu.

Kol kas neaktyviausioje Naujosios Vilnios  apygardoje varžosi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Tadeušas Andžejevskis ir LiSC narys Artūras Melianas.


Šiame straipsnyje: rinkimai,balsavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių