Seimas pamiršo, kad pedofilijos bylą tiria ir Vilniaus prokurorai

Parlamentinį tyrimą dėl galimo Drąsiaus Kedžio dukters prievartavimo bylos vilkinimo atlikę Seimo nariai net nepagalvojo, jog reikia išsiaiškinti, ar Vilniaus viską daro tinkamai ir gerai.

Seimui pritarti pateiktose Teisės ir teisėtvarkos komiteto išvadose dėl pedofilijos bylos tyrimo teigiama, jog Generalinės prokuratūros, Kauno miesto apylinkės bei apygardos prokuratūrų pareigūnai, kurie tyrė ir kontroliavo ikiteisminį tyrimą, netinkamai atliko teisės aktų jiems pavestas funkcijas.

Vilniaus apygardos prokurorų veiksmų, kurių rankose galimo D.Kedžio dukters prievartavimo byla yra nuo 2009 m. rugpjūčio 19 d., parlamentarai netyrė.

Pasak Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko Juliaus Sabatausko, komitetui buvo iškelta užduotis nustatyti ar tyrimas buvo atliekamas tinkamai iki is pakliuvo į Vilniaus prokurorų rankas.

„Mes net neformulavome tokio klausimo“, - paklaustas, ar Seimas galvoja, kad Vilniaus apygardos prokurorai dirba gerai, atsakė J.Sabatauskas.

Paaiškinti, kodėl komitetas netyrė Vilniaus prokurorų veiksmų, kurių žinioje iki parlamentinio tyrimo byla jau buvo tris mėnesius, Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotojas paaiškinti negalėjo. „Mes tiesiog nedavėme užklausimo dėl Vilniaus veiksmų, nors šiokią tokią informaciją esame gavę“, - kalbėjo jis.

Apie Vilniaus prokurorų darbą nebuvo kalbėta ir per paskutinį Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdį sausio 15 d. Į jį, pasiaiškinti dėl pedofilijos bylos vilkinimo buvo kviečiamas Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas.

„Mes jo klausėme kada galima tikėtis bylos baigties. Jis mums atsakė, kad artimiausiu laiku, tačiau kada konkrečiai nepasakė“, - aiškino J.Sabatauskas.

Pats A.Valantinas yra ne kartą žadėjęs, kad procesinis sprendimas pedofilijos byloje bus priimtas sausio pabaigoje. Byla, greičiausiai, bus nutraukta. Prokurorams nepavyksta rasti ne tik D.Kedžio, bet ir pedofilų klano.

Koks nušauto teisėjo Jono Furmanavičiaus vaidmuo šioje istorijoje prokurorai neišsiaiškino, trečio D.Kedžio pedofilija įtarto asmens Aido jie neranda, ekspertizės, kadangi atliktos per vėlai, neparodė, kad D.Kedžio dukra ar jos pusseserė būtų patyrusios seksualinę prievartą.

Nužudytos Violetos Naruševičienės dukra kategoriškai paneigė, jog buvo prievartaujama, įtariamasis Andrius Ūsas savo kaltę neigia, o mergaitės motina Laimutė Stankūnaitė neprisipažįsta savo dukrą pardavinėjusi pedofilams


Šiame straipsnyje: KedysSeimastyrimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių