S.Buškevičius pinigais vilios krepšinio federaciją į Kauną

Kauno miesto savivaldybė neketina nusileisti Vilniui kovoje dėl teisės surengti finalines 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato varžybas. Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius siūlo sumokėti krepšinio federacijai, jei ji pasirinks Kauną.

Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius sako tikįs, kad sostinės savivaldybės sprendimas neatlygintinai suteikti patalpas Lietuvos krepšinio federacijai leistų pagerinti Vilniaus galimybes konkuruojant su Kaunu dėl teisės surengti finalines 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato varžybas. Vilniaus politikas neslėpė, kad taip siekiama "įsiteikti" pasirengimo Europos čempionato organizaciniam komitetui.

Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius sakė, kad Kaunas neketina be kovos pasiduoti Vilniui. „Jei reikės,  mes ne tik suteiksime nemokamai patalpas, bet dar ir primokėsime krepšinio federacijai“, - sakė S. Buškevičius.

Vilniaus savivaldybėje svarstoma galimybė dvejiems metams panaudos teisėmis skirti 82 kvadratinių metrų kabinetą antrame Vilniaus savivaldybės aukšte.

Pasak vicemero G.Babravičiaus, neatlygintinai suteikti patalpas Lietuvos krepšinio federacijai būtina. Jose įsikurtų pasirengimo 2011 metų Europos krepšinio čempionatui įsteigtas organizacinis komitetas, o nedavusi patalpų savivaldybė pakenktų miesto įvaizdžiui.

„Kai noriu kokią nors merginą vestis prie altoriaus, stengiuosi jai įtikti: perku jai dovanų, gėlių, vaišinu kava, kartais vynu. Stengiuosi nusivesti ją į kokį geresnį restoraną. Taip mes lankstomės ir prieš Lietuvos krepšinio federaciją, nes Vilniaus ir Kauno konkurencija, kur surengti finalines varžybas, yra konkreti ir reali. Jeigu mes kuo nors organizaciniam komitetui įsiteiksime, gal jie priims sprendimą, kuris leistų pagerinti Vilniaus galimybes“, - žiniasklaidai sakė G.Babravičius.

Kauno miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas priminė, kad Lietuvos krepšinio federacijai jau prieš keletą metų buvo pasiūlytos patalpos Kaune, tačiau anuomet jomis federacija neskubėjo naudotis. „Jei reikės, mes ir dabar federacijai rasime patalpų Kaune“, - teigė A.Grabnickas.


Šiame straipsnyje: krepšinio federacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių