S.Brundza: automobilis yra meno kūrinys ir technikos stebuklas

Ketvirtadienį į prekybos centrą "Panorama" atriedėjo praėjusio šimtmečio technikos šedevrai - 1905-1972 m. laidos "Cadillac" ir senoviniai BMW motociklai.

Visi automobiliai stovi surikiuoti atitinkamais dešimtmečiais, todėl kiekvienas lankytojas savo akimis turi unikalią galimybę pamatyti ir įžvelgti, kaip automobiliai keitėsi per tam tikrą laikotarpį. Viena sąlyga - liesti ar lipti į automobilį yra griežtai draudžiama, mat po smalsuolių rankos prisilietimo, pasak organizatorių, neretai lūžta rankenėlės ir veidrodėliai.

Šiuos retro dvasia alsuojančius automobilius "Sostinės dienų 2010" renginiams trumpam paskolino legendinis lenktynininkas ir senųjų automobilių kolekcininkas Stasys Brundza.

Šalia automoblių šokėjams mikliai trypiant fokstrotą, S.Brundza pasakojo parodos pasirinkimo motyvus.

"Šioje kolekcijoje stengiamės atskleisti amerikiečių pramonės raidą. Automobilių pramonė net ir muziejuose nalabai atspindėta, o "Cadillac" tuo metu buvo pasaulinis standartas", - tikino S.Brundza.

Legendinis lenktynininkas automobilį įvardija kaip meno kūrinį ir technikos stebuklą, šių dviejų objektų sintezę.

Anot S.Brundzos, dabar žmonės sunkiai įsivaizduotų automobilį be elektrinio starterio ar kitų prabangos detalių, tuo tarpu verslininko kolekcijoje puikuojasi pirmasis automoboliais su tokiais privalumais.

Planuojama, kad sekmadienį Gedimino prospekte prie Lukiškių aikštės sostinės dienų lankytojai galės išvysti prezidentinius automobilius.

Senųjų automobilių parodą iš S.Brundzos automobilių ir transporto muziejaus kolekcijos prekybos centre "Panorama" susidomėjusieji gali išvysti iki rugsėjo 9-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių