Savižudžių šalyje – pramoga su kartuvėmis

Praėjusį savaitgalį Kaune vykusioje šventėje „Hansa Kaunas" dalį kauniečių nustebino tai, kad renginio teritorijoje buvo pastatytos kartuvės.

Portalas gavo laiškų, kuriuose išsakoma nuomonė šiuo klausimu. „Kartuvėse turėjo būti „pakartas" nusikaltėlis, tačiau iki spektaklio pradžios šios kartuvės rado kitą pritaikymą. Jose noriai pozavo jaunimas: paaugliai ir netgi vaikai. Dar daugiau, vaikų tėvai uoliai juos fotografavo. Atminčiai? Kokiai atminčiai? Kaip paaiškinti tokį fenomeną? Jeigu tai pramoga, kuri nėra kažkaip užkoduota pasąmonėje, tai gal tada viskas tvarkoje. Tačiau praeiviai tokiu „žaidimu" buvo gerokai pasipiktinę. Kažkur teko skaityti, kad žaisdami vaikai mokosi. Žaidimas prisimatuojant kartuvių kilpą ir pozuojant prieš tėvų foto aparatą nėra jau toks nekaltas. Matyt taip su mumis žaidžia ne likimas, o paprasčiausia genuose užkoduota informacija. Juolab, kad šios problemos statistika - žiauri", - pastebi Audrius Skimborauskas.

„Manau, kad tokiose šventėse gąsdinančių vaizdų reikėtų vengti. Juk tai mato vaikai, kurie viską supranta savaip", - mano Saulius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių