Savivaldybės vadovai už viršvalandžius algos negaus (papildyta)

Vilniaus savivaldybės vadovams nebebus mokama už viršvalandžius, informuoja savivaldybė.

Meras Artūras Zuokas atšaukė ankstesnėse kadencijose galiojusį potvarkį dėl savivaldybės vadovų papildomo apmokėjimo už viršvalandžius ir darbą poilsio ir šventinėmis dienomis.

Pasak pranešimo, dabartiniai sostinės vadovai nemato poreikio tokiai tvarkai galioti ir esą nė karto nepasinaudojo galimybe gauti atlygį už papildomą darbą.

„Keista, kad kai kurie politikai į savo pareigas žiūri per finansinę prizmę ir už dalyvavimą minėjimuose iš mokesčių mokėtojų pinigų gauna dvigubą atlyginimą. Mano vadovavimo laikotarpiu niekas tokia tvarka nesinaudojo ir nesinaudos“, - sako A. Zuokas.

Kai kurių miestų vadovai yra patvirtinę apmokėjimo už papildomus darbus tvarką – pavyzdžiui, jiems mokamas atlygimas už dalyvavimą valstybinių švenčių renginiuose.

Kaip BNS informavo Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Irma Juškėnaitė, minėtą potvarkį buvo pasirašęs buvęs sostinės meras Vilius Navickas.

Jos duomenimis, 2010 metais dukart pasinaudota galimybe apmokėti už darbą poilsio metu.
Per 400 litų pernai gavo tuometinis vicemeras Stanislovas Šriūbėnas ir beveik 300 litų - tuometinis vicemeras Gintautas Babravičius.

Žiniasklaida pranešė, kad tūkstančius litų siekiantį atlygį per metus už dalyvavimą valstybinių švenčių ir kituose renginiuose laisvadieniais gavo buvęs Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių